Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Medemblik

Gemeente Medemblik
Dick Ketlaan 21
1687 CD Medemblik

Trouwen in Medemblik

Trouwen in Medemblik? Ja, graag! Want wie wil er nou geen prachtige locatie voor hun grote dag? Of je nu kiest voor een idyllische buitenlocatie met uitzicht op het IJsselmeer of een historisch pand met oude charme, Medemblik biedt een grote variatie aan opties voor jullie droombruiloft.

Om het zoeken naar een trouwlocatie gemakkelijker te maken, hebben wij een pagina op onze website met alle beschikbare trouwlocaties in Medemblik. Met behulp van handige filters, kun je snel een selectie maken van locaties die aan jullie wensen voldoen. Bovendien verzamelen we ook reviews van andere bruidsparen, zodat je een goede indruk kunt krijgen van de locaties. Als je een locatie hebt gezien die je aanspreekt, kun je direct contact opnemen om een afspraak te maken en de sfeer te proeven!

Maar goed, Medemblik is niet alleen geweldig voor een huwelijksceremonie, maar ook voor het feest daarna. Met prachtige natuur, historische gebouwen en moderne locaties, is er voor elke smaak wel iets te vinden. Of je nu een intieme ceremonie wilt of juist een groot feest met familie en vrienden, Medemblik heeft voor iedereen wat wils. 

En laten we niet de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking en de heerlijke lokale gerechten vergeten. Er zijn tal van cateraars en traiteurs beschikbaar om een geweldig bruiloftsdiner te verzorgen. 

Dan klinkt trouwen op een prachtige trouwlocatie toch wel wat aantrekkelijker, toch? Begin vandaag nog met plannen van jullie droomhuwelijk in Medemblik en regel het precies zoals je zelf wil. En check onze website voor meer informatie over trouwlocaties, leveranciers en hulp bij het regelen van jullie trouwdag. Succes met het plannen!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Huwelijk gemeentehuis Wognum, van ma t/m vrij, 9.00 -17.00 uur, € 652,40
Huwelijk gemeentehuis Wognum, verkorte ceremonie, van ma t/m woe, 10.00 -15.00 uur, € 309,00
Huwelijk vaste eigen locatie, ma t/m zo, € 522,40
Huwelijksboekje getypt € 39,05
Medewerker optredend als getuige (p.p) € 41,20
Verklaring huwelijksbevoegdheid € 25,10
Afschrift burgerlijke stand € 15,70

Kosteloos trouwen

Kosteloos trouwen of partneren kan in de trouwzaal van het gemeentehuis op maandagochtend om 9.30 uur en om 10.00 uur. Bij kosteloze huwelijken/geregistreerde partnerschappen mogen alleen uw getuigen bij de ceremonie in het gemeentehuis aanwezig zijn. Minimaal 2 en maximaal 4 getuigen. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation