Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Losser

Gemeente Losser
Raadhuisplein 1
7581 AG Losser

Trouwen in Losser

In het oosten van het land weten ze wel hoe ze een feestje moeten organiseren! Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen en hebben daarbij gekozen om jullie huwelijksfeest te vieren in het prachtige Losser. Een geweldige keuze, als je het ons vraagt! 

Trouwen in Losser betekent een prachtige ceremonie in een idyllische omgeving. Of je nu kiest voor een traditionele huwelijksplechtigheid in de kerk of een romantische buitenlocatie, de gemeente Losser biedt een scala aan mogelijkheden voor jullie droomdag. Bekijk alle prachtige trouwlocaties in Losser hier! 

Met prachtige landschappen, historische gebouwen en moderne locaties, is Losser de perfecte plek voor jullie huwelijksfeest. Of je nu een kleine, intieme ceremonie wenst of een groot feest met familie en vrienden, Losser heeft voor elk wat wils. Bekijk alle beschikbare trouwlocaties via het linkje hierboven. Dankzij de handige filters kun je eenvoudig de locaties eruit filteren die niet voldoen aan jullie eisen. Zo vind je sneller de ultieme droomlocatie! 

Trouwen in Losser betekent ook genieten van de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking en proeven van de heerlijke lokale gerechten. Er zijn tal van cateraars en traiteurs beschikbaar om jullie culinaire wensen te vervullen. Die vinden jullie overigens ook op onze website. De professionals en bedrijven in de buurt van Losser staan te popelen om jullie te helpen met jullie bruiloft. 

Dus waar wachten jullie nog op? Begin vandaag nog met plannen van je droomhuwelijk in Losser! Bekijk onze website voor meer informatie over trouwlocaties, leveranciers en hulp bij het regelen van jullie ceremonie, receptie, trouwfeest en alles eromheen.

Handig om te weten: gratis trouwen in Losser kan op maandag om 15:45 en 16:00. Dit gebeurt in het Lossers Hoes. Er mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn, inclusief het bruidspaar zelf. De ceremonie duurt dan slechts maximaal 15 minuten. Voor meer informatie over gratis trouwen neem je contact op met het gemeentehuis. Succes met het plannen van jullie bruiloft! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Alle kosten van het huwelijk of geregistreerd partnerschap betaalt u bij de aanvraag. Kosten voor het gebruik van een andere locatie dan ’t Lossers Hoes betaalt u zelf bij de locatie. 

Ceremonie huwelijk of geregistreerd partnerschap

Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur in ’t Lossers Hoes: € 494
Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur op locatie: € 663
Maandag tot en met vrijdag na 16.30 uur op locatie: € 1058
Zaterdag van 9.00 tot 13.30 uur in ’t Lossers Hoes: € 859
Zaterdag van 9.00 tot 22.30 uur op locatie: € 1029
Zondag tussen 18.00 tot 0.00 uur op locatie: € 1058
Zondag tussen 10.00 en 14.00 uur op locatie: € 1058

Overige kosten

Trouwboekje of partnerschapsboekje: € 35
Kosten beëdigde eigen trouwambtenaar (heeft eed afgelegd bij de rechtbank): € 101
Kosten niet-beëdigde eigen trouwambtenaar (heeft geen eed afgelegd bij de rechtbank): € 202
Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk, aan de balie: € 59

Annuleren of verplaatsen

Tot 4 weken voor uw huwelijk of geregistreerd partnerschap kunt u gratis annuleren of verplaatsen. U annuleert of verplaatst via e-mail: huwelijken@losser.nl. Als u annuleert vanaf 4 weken voor de geplande datum, betaalt u een deel van de kosten.

Kosten annuleren of verplaatsen

Annuleren huwelijk of partnerschap:

Vanaf 4 weken tot 2 weken voor geplande datum: 50 % van de kosten
Vanaf 2 weken voor geplande datum: 75 % van de kosten
Verplaatsen huwelijk of geregistreerd partnerschap vanaf 2 weken voor geplande datum: € 100.
Annuleren gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap vanaf 4 weken voor geplande datum: € 100.

Andere nationaliteit

Als u of uw partner in het buitenland geboren is of in het buitenland heeft gewoond, dan hebben wij mogelijk extra documenten nodig. De aanvraag duurt hierdoor langer. Na de aanvraag hoort u van ons of u extra documenten moet aanleveren.

Gratis trouwen of geregistreerd partnerschap

Gratis trouwen kan op maandag om 15.45 en 16.00 uur in een spreekkamer in ’t Lossers Hoes. De ceremonie duurt 15 minuten. Er mogen 6 personen aanwezig zijn. Het bruidspaar en de getuigen tellen mee. De gemeente kiest uw trouwambtenaar.

Huwelijk of geregistreerd partnerschap zonder ceremonie

Alleen het ja-woord en het ondertekenen van de akte. Dit kan op donderdagmiddag om 16.00 uur in ’t Lossers Hoes.
De gebeurtenis duurt een kwartier. Er mogen 6 personen (inclusief bruidspaar en getuigen) aanwezig zijn. U kunt zelf geen trouwambtenaar uitkiezen.
Kosten: € 255

Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk

Voor het regelen van de omzetting van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk moet u altijd een afspraak maken. Dat kan niet online. Bij het omzetten zijn geen getuigen nodig.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation