Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Lopik

Gemeente Lopik
Raadhuisplein 1
3411 CH Lopik

Trouwen in Lopik

Trouwen in Lopik betekent een onvergetelijke dag vol met liefde en vreugde. De prachtige omgeving van deze gemeente met haar groene velden, rustieke boerderijen en historische gebouwen biedt de perfecte achtergrond voor jullie speciale dag. Of je nu op zoek bent naar een traditionele trouwlocatie of iets meer moderns, Lopik heeft voor ieder wat wils! 

Er zijn vele prachtige trouwlocaties in Lopik waar je jullie ceremonie en receptie kunt houden. Van oude boerderijen tot landhuizen, historische gebouwen of een idyllische tuin. Deze locaties zorgen voor een unieke en romantische sfeer, en bieden tegelijkertijd de mogelijkheid voor prachtige fotografie. 

Naast al die prachtige trouwlocaties zie je op onze website ook veel andere bedrijven en professionals. Als je nog op zoek bent naar een cateraar voor een geweldig bruiloftsdiner, een klassieke trouwauto of juist een mooie koets, een juwelier waar jullie de trouwringen kunnen halen of een bruidsmode winkel waar je de jurk en het pak kan kopen - op onze website vind je alle professionals om jullie bruiloft tot een daverend succes te maken. 

Lopik is ook een geweldige plek voor een vrolijk feest na de ceremonie, met diverse accommodatie opties voor alle gasten die jullie uitnodigen. Van luxe hotels tot knusse B&Bs, iedereen kan op een comfortabele manier blijven slapen. 

Gratis trouwen kan overigens op maandag en woensdag om 9:00 in de ochtend. Dit kan enkel in het gemeentehuis van Lopik. Willen jullie liever een andere locatie uitzoeken? Kijk dan tussen de lijst met trouwlocaties in Lopik die we hierboven al even noemden. Gebruik de filters bovenaan de pagina om een selectie te maken tussen de locaties. 

Weten jullie nog niet zo goed wat jullie zoeken in een trouwlocatie? Gebruik dan onze website om inspiratie op te doen! Bekijk eens de inspiratie artikelen en professionals en laat je inspireren! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Huwelijk € 373,70
Huwelijk verkorte ceremonie € 176,65
Huwelijk (werkdagen na 16.00 uur en zaterdag) € 850,20
Huwelijk bijzonder huis
Omzetten partnerschapsregistratie/huwelijk aan de balie € 35,30
Leren trouwboekje € 58,45
Plastic trouwboekje € 38,40
Annulering huwelijk € 107,15

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation