Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Leudal

Gemeente Leudal
Leudalplein 1
6093 HE Leudal

Trouwen in Leudal

Trouwen in Leudal betekent hoe dan ook een unieke bruiloft. Want Leudal heeft veel diversiteit wanneer het aankomt op trouwlocaties. Dat komt natuurlijk door de natuur. Deze is zo divers, dat je in elke gewenste setting kunt trouwen. En dat is best bijzonder! 

Wie kan er bijvoorbeeld nu zeggen dat ze zijn getrouwd aan de rand van een rivier? Als je hier geen romantische vibes van krijgt, dan weten wij het ook niet meer. Mocht de rivier of elke andere vorm van water niet echt jouw ding zijn, dan kun je ook kiezen voor een authentieke boerderij, een kerk of een ander historisch pand of natuurlijk een gezellige bistro of een hotel. De keuze aan trouwlocaties in Leudal is enorm. Gelukkig kunnen wij daarin helpen! 

Wij hebben namelijk de mooiste trouwlocaties in Leudal al voor jullie verzameld. Klik op de link die we hierboven in de tekst deelden en dan zul je een handig overzicht van trouwlocaties zien. Kijk er eens lekker tussen en laat je inspireren als je nog niet zo goed weet waarnaar je op zoek bent. Weet je al wel heel goed wat je wil hebben? Dan kun je de filters gebruiken om een selectie te maken. Wil je bijvoorbeeld absoluut niet in het bos trouwen? Dan haal je die optie er gewoon uit. En zo zijn er nog meer handige filters beschikbaar. Bekijk maar eens! 

Een mooie locatie gevonden? Aarzel dan niet en neem gauw contact op! Via de contactgegevens die we hebben verzameld op de website kun je eenvoudig en snel contact opnemen met de trouwlocatie die jullie op het oog hebben, zodat je ook in het echt even goed sfeer kunt proeven. Bevalt het? Dan kun je direct een optie op een datum nemen! En dan begint het echte leuke werk pas. Succes met het regelen van de bruiloft! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Alle huwelijken in de gemeente Leudal worden in principe in het gemeentehuis, Leudalplein 1 in Heythuysen voltrokken.

Huwelijk/partnerschapsregistratie en het omzetten van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk:

maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 - 19.00 uur: € 385,80
zaterdag en zondag tussen 9.00 - 19.00 uur: € 617,25
Uittreksel burgerlijke stand: € 15,70
Verklaring huwelijksbevoegdheid: € 27,50
Trouwboekje/partnerschapboekje: € 46,20

Het optreden van een ambtenaar als getuige bij een huwelijksvoltrekking of geregistreerd partnerschap in het gemeentehuis (Leudalplein 1) kost per getuige: € 38,50.

Het optreden als getuige op elke andere locatie kost per getuige € 77,10.

Het wijzigen of annuleren van een datum en/of tijdstip van een al vastgelegd huwelijk of geregistreerd partnerschap kost € 100,25.

Gratis trouwen

Kiest u ervoor om gratis te trouwen, dan gelden er een aantal voorwaarden:

Gratis trouwen is alleen mogelijk op maandag- of woensdagochtend om 9.00 uur.
tenminste één persoon moet in de gemeente Leudal staan ingeschreven in de BRP;
de voltrekking duurt maximaal 15 minuten inclusief ontvangst en uitgeleide en vindt plaats in vergaderruimte De Vier Uitersten in het gemeentehuis te Heythuysen of in een op dat moment beschikbare ruimte in het gemeentehuis.
naast het bruidspaar mogen maximaal 4 personen aanwezig zijn;
er is geen mogelijkheid voor muziek, toespraken of een persoonlijk woord door derden;
extra kosten worden in rekening gebracht (trouwboekje, gemeentelijke getuigen ed.).
u kunt niet kiezen voor een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand, degene die de voltrekking/ceremonie zal uitvoeren zal door de afdeling worden ingedeeld/toegewezen

Het wijzigen of annuleren van een datum van een al vastgelegd huwelijk of geregistreerd partnerschap kost €100,25

Eventuele extra kosten, externe locatie(s),-.

(Deze kosten komen bovenop bovengenoemde bedragen.)

Het benoemen van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor één dag: € 115,50
Het aanwijzen van een vrije trouwlocatie voor één dag: € 146,55

Huwelijk/partnerschapsregistratie Kasteel Groot Buggenum, Restaurant De Busjop of Kasteel Aldenghoor: zie voor meer informatie:

www.kasteelgrootbuggenum.nl.
www.debusjop.nl
www.kasteelaldenghoor.nl

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation