Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Laren

Gemeente Laren
Eemnesserweg 19
1251 NA Laren

Trouwen in Laren

Uw huwelijk in de gemeente Laren

Het dorp Laren ligt in het hart van het Gooi; het is het oudste dorp van het Gooi. De oorspronkelijke naam is Laer, wat betekent open plek. Laren is een aantrekkelijk en sfeervol dorp, met in het hart van het dorp de Brink. Op deze Brink, het hele jaar een ontmoetingspunt voor jong en oud, vinden regelmatig evenementen plaats.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Laren.

Ook vindt in Laren jaarlijks een processie plaats; de enige processie boven de grote rivieren. Deze Sint Jansprocessie vertrekt vanuit de Sint Jansbasiliek aan de Brink naar het Sint Janskerkhof aan de Hilversumseweg. De processie wordt gehouden op 24 juni (naamdag van Johannes de Doper) indien 24 juni op een zondag valt. Anders vindt de viering plaats op de zondag het dichtst bij 24 juni.

Kenmerkend voor Laren is het vele groen. Het behoud van het dorpskarakter en van de karakteristieke bebouwing, met name de Saksische boerderijen, staat hoog in het vaandel van het gemeentebestuur. Hoewel Laren er trots op is een dorp te zijn, is het ook trots op zijn voorzieningenniveau.

De winkels zijn hier goed gesorteerd en het winkelen in dit dorp is dan ook echt recreatie. Dit recreatie-element wordt nog versterkt door de vele uitstekende horecagelegenheden met hun gezellige terrasjes. Ook op cultureel gebied heeft Laren veel te bieden; met name het Brinkhuis, het Singermuseum en de Singerconcertzaal, Nick Vollebregtís Jazzcafé, het Geologisch Museum Hofland en ga zo maar door. Kortom, Laren is een uniek dorp met een geheel eigen karakter, dat u steeds weer zal verrassen. Een dorp waarmee u levenslang een band zult hebben als u besluit om in Laren te trouwen.

Trouwzaal

Uw huwelijk wordt voltrokken door de ambtenaar van de burgerlijke stand van uw keuze; u maakt dit kenbaar bij de melding van voorgenomen huwelijk of telefonisch.

Er is vóór de huwelijksvoltrekking altijd contact tussen u en de ambtenaar van de burgerlijke stand, zodat de plechtigheid een persoonlijk karakter krijgt.

Er is gelegenheid tot het voeren van een gesprek, na telefonische afspraak. U kunt dan tevens de kosten van de huwelijksvoltrekking betalen.

Trouwen in Laren

Het gemeentehuis van Laren is gevestigd in het voormalige huis van de broeders van St. Louis; wellicht is van bovenaf bepaald dat het evenwicht tussen het geestelijke en het aardse hersteld diende te worden. Derhalve werd deze ruimte bestemd als huwelijks-haven, die zich in het gebouw bevindt. In de trouwzaal is een stereo-installatie aanwezig, die het mogelijk maakt (in overleg) om cd’s af te spelen. Behalve in het gemeentehuis kan een huwelijk ook voltrokken worden in de foyer van het Singermuseum, in de Johanneskerkof in het Brinkhuis.  Tevens kan er op aanvraag ook op een alternatieve locatie getrouwd worden.

Trouwlocaties

Voor het voltrekken van een huwelijk kunt u in Blaricum kiezen uit:

De trouwzaal van het gemeentehuis

Kerklaan 16
1261 JB Blaricum

Voor het voltrekken van een huwelijk kunt u in Eemnes kiezen uit:

De trouwzaal van het gemeentehuis

Zuidersingel 5
3755 AZ Eemnes

De Theetuin

Meentweg 131
3755 PD Eemnes

De Sint Pieterskerk (beter bekend als ‘het Dikke Torentje’)

Wakkerendijk 49
3755 DB Eeemnes

Voor het voltrekken van een huwelijk kunt u in Laren kiezen uit:

De trouwzaal/raadzaal in het gemeentehuis

Eemnesserweg 19
1251 NA Laren

N.H. Johanneskerk aan de Naarderstraat

Secretariaat Wally Moesweg 18
1251 AT Laren

Singer Museum en Theater

Oude Drift 1
1251 BS Laren

Brinkhuis

Brink 29
1251 KT Laren 

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Huwelijk/geregistreerd partnerschap Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur in het BEL kantoor te Eemnes. € 488,00
Huwelijk/geregistreerd partnerschap Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur op een bijzondere/zelfgekozen locatie € 601,50
Huwelijk/geregistreerd partnerschap Maandag t/m vrijdag tussen 17.00 uur en 20.00 uur in het BEL kantoor te Eemnes. € 673.00
Zaterdag tussen 09.00 uur en 20.00 uur in het BEL kantoor te Eemnes. € 673.00
Huwelijk/geregistreerd partnerschap Maandag t/m vrijdag tussen 17.00 uur en 20.00 uur op een bijzondere/zelfgekozen locatie. € 948,50
Zaterdag tussen 09.00 uur en 20.00 uur op een bijzondere/zelfgekozen locatie. € 948,50
Trouwboekje/Partnerschapsboekje    Alleen kosten bij gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap. Bij andere huwelijken/geregistreerd partnerschappen bij prijs inbegrepen. € 24,50
Getuigen van de gemeente Per persoon. € 82,50
Benoeming buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor één dag    Indien benoemd bij andere gemeente en beëdigd bij de rechtbank. € 214,00

Let op: indien u wenst te trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt aangaan op een bijzondere locatie, dan dient u zelf met deze locatie contact op te nemen voor de beschikbaarheid. Bijzondere locaties brengen u ook een bedrag in rekening naast de gemeentelijke leges. 

Afdeling Burgerzaken

Openingstijden
Wij werken uitsluitend op afspraak
BEL Combinatie
Ma t/m do 08.30 - 17.00 uur
Vr 08.30 - 13.00 uur

Eemnesserweg 19
1251 NA Laren
Telefoon Tel: 14 035

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation