Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Lansingerland

Gemeente Lansingerland
Lansingerland

Trouwen in Lansingerland

Trouwen in Lansingerland, wie wil dat nou niet? Deze gemeente heeft ontzettend veel mogelijkheden voor jullie bruiloft. Op zoek naar een mooie locatie om te trouwen? Bekijk alle beschikbare trouwlocaties in Lansingerland hier. 

Of jullie nu op zoek zijn naar een landelijke boerderij, een moderne evenementenlocatie of een historische kerk, Lansingerland heeft het allemaal. De locaties hebben allemaal verschillende eigenschappen en capaciteit, dus om het jullie wat makkelijker te maken hebben we bovenaan de pagina enkele filteropties neergezet. Zo kun je de trouwlocaties die niet aan jullie eisen voldoen, er direct uit filteren. 

Lansingerland is de perfecte locatie voor koppels die op zoek zijn naar een unieke combinatie van natuur, historie en moderne architectuur. De prachtige natuurgebieden, zoals het Westlandse Bos, bieden een rustige omgeving voor jullie bruiloft. De moderne locaties, zoals de evenementenlocaties in de stad, zorgen voor een trendy en stijlvolle bruiloft. En de historische gebouwen, zoals de oude kerk, geven jullie trouwdag een authentieke touch.

Of jullie nu op zoek zijn naar een intieme bruiloft met familie en vrienden of een groot feest met veel gasten, er zijn tal van prachtige trouwlocaties beschikbaar in Lansingerland. Van een prachtige locatie aan het water tot een sfeervolle boerderij met een prachtig uitzicht, of een historisch gebouw met veel charme, er is voor ieder wat wils.

Bekijk ook eens de andere inspiratie artikelen op onze website of de professionals, zij staan klaar om jullie dag onvergetelijk te maken. Trouwkoets huren? Of juist een snelle bolide? En wat dacht je van die ontzettend goede cateraar? Of juist die ene dj? Je vindt ze allemaal op onze website! 

Elkaar het jawoord zeggen is een keuze voor het leven. Natuurlijk moet de dag waarop jullie dit doen perfect zijn. Wij helpen daar graag bij! Zoek de perfecte trouwlocatie op onze website en zeg JA tegen de locatie van jullie dromen. 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Gratis

Dinsdagochtend om 09.00 of 09.30 uur in de trouwzaal van het gemeentehuis.
U mag 2 getuigen meenemen. Er is geen toespraak.
U kunt deze optie alleen kiezen als u in Lansingerland woont.
Kosten: gratis

Eenvoudig huwelijk

Maandag of dinsdag tussen 09.00 en 17.00 uur in de trouwzaal in het gemeentehuis.
U mag maximaal 4 getuigen meenemen (het minimum is 2 getuigen).
Het totale gezelschap mag uit maximaal 25 personen bestaan. Dat is inclusief jullie als bruidspaar, de getuigen, kinderen, video- en of fotograaf.
Er is een standaard toespraak.
Kosten € 365,00.

Regulier huwelijk overdag in gemeentehuis

Maandag tot en met vrijdag in de trouwzaal in het gemeentehuis om 10.00, 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur.
U mag maximaal 4 getuigen meenemen (het minimum is 2 getuigen).
Het totale gezelschap mag uit maximaal 75 personen bestaan. Dat is inclusief jullie als bruidspaar, de getuigen, kinderen, video- en of fotograaf.
U krijgt een persoonlijke toespraak.
U kunt gebruik maken van de rode loper, muziek en het carillon.
Kosten € 790,00.

Regulier huwelijk ’s avonds in gemeentehuis

Maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 22.00 uur door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (trouwambtenaar) in de trouwzaal in het gemeentehuis.
U mag maximaal 4 getuigen meenemen (het minimum is 2 getuigen).
Het totale gezelschap mag uit maximaal 75 personen bestaan. Dat is inclusief jullie als bruidspaar, de getuigen, kinderen, video- en of fotograaf.
U krijgt een persoonlijke toespraak.
U kunt gebruik maken van de rode loper, muziek en het carillon.
Kosten € 990,00.

Regulier huwelijk in het weekend in gemeentehuis

Op zaterdag van 09.00 tot 22.00 uur in de trouwzaal in het gemeentehuis.
U mag maximaal 4 getuigen meenemen (het minimum is 2 getuigen).
Het totale gezelschap mag uit maximaal 75 personen bestaan. Dat is inclusief jullie als bruidspaar, de getuigen, kinderen, video- en of fotograaf.
U krijgt een persoonlijke toespraak.
U kunt gebruik maken van de rode loper, muziek en het carillon.
Kosten € 1.090,00.

Regulier huwelijk op een externe locatie

Maandag tot en met zondag tussen 09.00 en 22.00 uur door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (trouwambtenaar).
U mag maximaal 4 getuigen meenemen (het minimum is 2 getuigen).
Het aantal genodigden bespreekt u met de externe locatie.
U krijgt een persoonlijke toespraak.
U regelt zelf met de eigenaar van de huwelijkslocatie de plechtigheid en mogelijkheden.
Kosten van 09.00 tot 17.00 uur  € 590,00.
Kosten van 17.00 tot 22.00 uur  € 790,00.
Kosten weekend en feestdagen  € 890,00.

Overige kosten

Huwelijk in een bijzonder huis ingevolge artikel 64, boek 1, van het Burgerlijk Wetboek € 470,00
Eenmalig benoemen van een trouwlocatie voor 1 dag € 525,00
Aanvraag benoeming externe buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand voor 1 dag (externe trouwambtenaar) € 250,00

Daarnaast betaalt u ook de kosten voor het reguliere huwelijk.

Huur foyer voor eenvoudige receptie na ceremonie € 100,00
Een trouwboekje of een duplicaat daarvan € 40,00
Gebruikmaken van een gemeentegetuige bij uw huwelijk € 39,50

In bijzondere gevallen:

Afschrift burgerlijke stand € 15,70
Het doen van naspeuringen in de registers van de burgerlijke stand, voor ieder daaraan besteed kwartier € 22,00

Het komt helaas af en toe voor dat er onverwachte omstandigheden zijn.

Toeslag voor niet op de afgesproken tijd aanwezig zijn van het bruidspaar voor de huwelijksceremonie per kwartier € 75,00

Annuleringskosten huwelijk of geregistreerd partnerschap tot 2 weken voor de trouwdatum

De hoogte van de teruggaaf is afhankelijk van het moment van annulering:

de teruggaaf bedraagt 25% van de verschuldigde legeskosten wanneer de annulering wordt gedaan tot 8 weken voor de huwelijksdatum
De teruggaaf bedraagt 50% van de verschuldigde legeskosten wanneer de annulering wordt gedaan van 8 tot 2 weken voor de huwelijksdatum
De teruggaaf bedraagt 75% van de verschuldigde legeskosten wanneer de annulering wordt gedaan to van 2 weken tot één dag voor de huwelijksdatum
De teruggaaf bedraagt 0% van de verschuldigde legeskosten wanneer de annulering wordt gedaan op de dag van het huwelijk. Er wordt een toeslag op de administratiekosten berekend

Bij annulering van een kosteloos huwelijk worden administratiekosten in rekening gebracht.

tot 8 weken voor de trouwdatum € 40,00
van 8 weken tot 2 weken voor de trouwdatum 5 50,00
van 2 weken tot op de trouwdatum € 75,00

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation