Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Koggenland

Gemeente Koggenland
Middenhof 2
1648 JG Koggenland

Trouwen in Koggenland

Trouwen in Koggenland is een droom die werkelijkheid kan worden! De prachtige natuur van Koggenland biedt een adembenemende achtergrond voor jullie speciale dag. De groene weiden, de bloeiende bollenvelden en de rustige kanalen zorgen voor een romantische sfeer. De gezellige dorpen in Koggenland zijn de perfecte locatie voor een intieme bruiloft met familie en vrienden. De historische gebouwen en monumenten, zoals kastelen, molens en kerken, geven jullie trouwdag een authentieke touch.

Of jullie nu op zoek zijn naar een landelijke boerderij, een romantische kerk of een moderne locatie, Koggenland heeft het allemaal. Er zijn tal van prachtige trouwlocaties beschikbaar, waaronder een prachtige locatie aan het water, een sfeervolle boerderij met een prachtig uitzicht of een historisch gebouw met veel charme.

Gebruik de filters bovenaan de pagina om een selectie te maken. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op het aantal bruiloftsgasten dat de trouwlocatie kan herbergen, of hoe de directe omgeving eruit ziet. Zo zijn er nog veel meer opties, handig als je al een beetje weet wat je wil! 

Wij helpen je bij het vinden van de perfecte trouwlocatie in Koggenland. Alle professionals op onze website kunnen jullie gezamenlijk helpen om jullie droombruiloft te realiseren. Kijk eens rond tussen de professionals. Van cateraar tot trouwambtenaar en trouwkoets tot trouwauto, voor elke vraag hebben wij het antwoord! Of jullie nu op zoek zijn naar een kleinschalige of een grote bruiloft, wij zorgen ervoor dat jullie trouwdag precies zo wordt als jullie het willen.

Trouwen in Koggenland is een keuze voor het leven. Laten we samen jullie droombruiloft organiseren en maak jullie bruiloft tot een onvergetelijke ervaring. Koggenland staat klaar om jullie te verwelkomen en te zorgen voor een onvergetelijke bruiloft, vol met liefde, geluk en herinneringen voor het leven. Laat je inspireren op onze website! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 ( Onder voorbehoud )

Maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren:  € 357,20
Buiten kantooruren en zaterdag: € 544,00
Zondagen en feestdagen: € 824,25
Trouwboekje of partnerschapsboekje leren omslag: € 35,20
Getuigen gemeente per persoon:  € 41,10
Verklaring huwelijksbevoegdheid: 
Benoeming babs (trouwambtenaar): € 142,85

Bij deze leges zit de raadzaal van het gemeentehuis in De Goorn als trouwlocatie inbegrepen. De kosten voor het huwelijk moeten uiterlijk 2 weken voor de huwelijksdatum voldaan zijn.

Gratis huwelijk

Maandagochtend om 09:00 uur of om 09:30 uur (niet meer dan 8 personen aanwezig incl. bruidspaar en getuigen).

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation