Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Kampen

Gemeente Kampen
Burg. Berghuisplein 1
8261 DD Kampen

Trouwen in Kampen 

Trouwen is een feest

Een dag die je bijblijft. Waar je later, bladerend in fotoalbums, met veel plezier aan terugdenkt. Wanneer u besluit in onze gemeente Kampen te trouwen, dan hopen wij daar samen met u een onvergetelijke dag van te maken.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Kampen.

De gemeente Kampen beschikt daartoe over acht permanent aangewezen trouwlocaties. De modern ingerichte raadzaal in het Nieuwe Stadhuis, de Broederpoort, de Museumboerderij, Stadsgehoorzaal, de Gouden Zaal in het Stedelijk Museum voorheen Oude Stadhuis, de Sint Annakapel en twee schepen, de tweemastbrigantijn ‘Jannes van Campen’ en het stoom-salonschip ‘Succes’. Trouwen in uw achtertuin, op de middenstip van uw favoriete voetbalclub, of een andere bijzondere locatie? Mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan komt elke locatie binnen de gemeente Kampen in aanmerking om eenmalig te worden aangewezen als trouwlocatie.

Ook de ambtenaren van de burgerlijkestand zullen er alles aan doen om de huwelijksceremonie tot een mooi moment van uw leven te maken. Maar de gemeente Kampen wil meer voor u betekenen. Op de dag dat u uw huwelijk aanmeldt bij het Team Burgerzaken, ontvangt u van ons dit boekwerk. In dit boek staan allerhande nuttige tips over wat er bij een huwelijk allemaal komt kijken. Naast nuttige tips worden in dit boek ook belangrijke adressen genoemd van feestzalen, restaurants en juweliers- en kledingzaken uit Kampen en omstreken. In een handomdraai kan de gemeente Kampen u daarmee op weg helpen. Zelf zult u natuurlijk de keuzes moeten maken. Ik hoop dat u na afloop van de sluiting van uw huwelijk kunt zeggen; trouwen in de gemeente Kampen geeft nog meer glans aan het huwelijk!

Sander de Rouwe
Burgemeester gemeente Kampen

Melding van voorgenomen huwelijk

Als u gaat trouwen, meldt u uw trouwplannen bij de gemeente waar u de ceremonie wilt laten plaatsvinden. U kunt uw trouwplannen al 1 jaar voor uw trouwdag melden. De laatste mogelijkheid is 2 weken voor uw huwelijk. De gemeente controleert of u met elkaar mag trouwen. Maar let op: Moet u bij de gemeente documenten aanleveren die uit het buitenland komen? Houd er dan rekening mee dat 2 weken te kort kunnen zijn.

Met de gemeente maakt u afspraken over het sluiten van uw huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kunt u afspraken maken over hoe de ceremonie eruit komt te zien.

Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn als u het jawoord geeft. De getuigen moeten meerderjarig zijn.

Nieuwe stadhuis

Een modern ingerichte zaal in het nieuwe stadhuis van de gemeente Kampen aan het Burgemeester Berghuisplein. Vergaderzaal voor de gemeenteraad maar ook geschikt voor het voltrekken van huwelijken. De raadzaal biedt meer dan voldoende ruimte voor grote gezelschappen

Trouwlocaties

Trouwen in uw achtertuin, op de middenstip van uw favoriete voetbalclub, op een schip of een andere bijzondere locatie? Als aan een aantal voorwaarden wordt voldaan komt elke locatie binnen de gemeente Kampen in aanmerking als trouwlocatie.

Om op uw eigen gekozen locatie te kunnen trouwen moet u een verzoek indienen om deze locatie eenmalig als trouwlocatie aan te wijzen. Dit doet u samen met de eigenaar of beheerder van de locatie. Het verzoek wordt getoetst aan de voorwaarden, waarbij het mogelijk is dat de locatie ter plekke wordt bekeken en beoordeeld. Daarna ontvangt u een beslissing.

De gemeente Kampen beschikt ook over permanent aangewezen trouwlocaties. Voor deze locaties hoeft u geen apart verzoek in te dienen.

Vaste trouwlocaties

Stadhuis (raadzaal)
Stedelijk Museum Kampen (Gouden Zaal) 
Broederpoort

Bij enkele trouwlocaties wordt een extra huurtoeslag in rekening gebracht. De huurtoeslag voor de Broederpoort is € 100. Voor de Gouden Zaal in het Stedelijk Museum Kampen is dit van maandag tot en met vrijdag € 295 en op zaterdag € 395. Een gereserveerde datum of tijdstip kan alleen worden gewijzigd na betaling van administratiekosten.

Meer informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met team Burgerzaken via telefoonnummer 14038 of via e-mail: burgerzaken@kampen.nl (link stuurt een e-mail).

Trouwambtenaren

Op dit moment zijn er in de gemeente Kampen zes ambtenaren van de burgerlijke stand. Als u besluit om in de gemeente Kampen te gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan, mag u zelf een ambtenaar van de burgerlijke stand kiezen.

Het lukt niet altijd om aan uw voorkeur te voldoen. U kunt daarom ook een andere trouwambtenaar toegewezen krijgen. In de gemeente Kampen worden geen familieleden of andere personen van buitenaf benoemd voor een incidentele huwelijksvoltrekking.

Tarieven 2024 ( Onder voorbehoud )

eremonie maandag t/m vrijdag € 310,00
ceremonie zaterdag, zondag, Goede vrijdag € 693,00
meerprijs huwelijk buiten vastgestelde tijden € 257,00
omzetten partnerschap in huwelijk (alleen in Stadhuis, zonder ceremonie, mogelijk op maandag en dinsdag om 10.00 en 11.00 uur) € 71,50
administratieve verbintenis (spreekkamer) / verkorte ceremonie € 132,00

Voor een symbolische ceremonie (rewedding) gelden dezelfde tarieven als voor de normale ceremonie.     

trouwboekje / partnerschapsboekje € 36,85
duplicaat trouw/partnerschapsboekje € 26,50
uittreksel burgerlijke stand € 16,60
wijzigen of annuleren datum of tijdstip ceremonie tot 6 weken voor de geplande datum € 25,40
wijzigen of annuleren datum of tijdstip ceremonie binnen 6 weken voor de geplande datum € 51,95
verklaring huwelijksbevoegdheid € 29,00
ambtenaar als getuige € 24,00
eerste aanwijzing eigen locatie € 124,00
tweede en volgende aanwijzing eigen locatie € 51,00

Huurtoeslag trouwlocaties

Bij enkele trouwlocaties wordt een extra huurtoeslag in rekening gebracht. De huurtoeslag voor de Broederpoort is € 100. Voor de Gouden Zaal in het Stedelijk Museum Kampen is dit van maandag tot en met vrijdag € 295 en op zaterdag € 395. Een gereserveerde datum of tijdstip kan alleen worden gewijzigd na betaling van administratiekosten.

Kosteloos huwelijk of registratie partnerschap

Kosteloos trouwen of een partnerschap registreren kan alleen als één van de partners is ingeschreven in de Basisregistratie personen van de gemeente Kampen. Voor een kosteloze verkorte of volledige ceremonie op een vrij te kiezen tijdstip moet u daarnaast in het bezit zijn van een Meedoenbon. Een Meedoenbon kunt u aanvragen bij de balie Inkomen en zorg in het stadhuis als u een laag inkomen heeft.

Heeft u geen Meedoenbon? Een kosteloos huwelijk of partnerschapsregistratie is dan alleen mogelijk op dinsdagochtend om 8.30 of 8.45 uur. De huwelijksvoltrekking of registratie vindt dan zonder ceremonie plaats aan de balie. Hier zijn alleen de partners en 2 getuigen van de gemeente bij aanwezig.

Neem voor meer informatie over kosteloos trouwen of het registreren van een partnerschap contact op met Burgerzaken via telefoonnummer 14 038.

Meer informatie en afspraken 

Burgerzaken (op afspraak)

Maandag, dinsdag, donderdag: 9.00 - 12.00 uur en 13.00 - 17.00 uur
Woensdag: 9.00 - 12.00 en 13.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 9.00 - 12.00 en 13.00 - 16.00 uur

Klant Contact Centrum

Maandag, dinsdag, donderdag: 8.30 tot 17.00 uur
Woensdag: 8.30 - 20.00 uur
Vrijdag: 8.30 - 16.00 uur

Trouwlocaties, tijden en tarieven kunnen tussentijds wijzigen. U kunt dan ook geen rechten ontlenen aan de informatie die op deze pagina  is beschreven. Informeert u altijd bij het team Burgerzaken.

Kijk voor meer informatie over het huwelijk en het geregistreerd partnerschap op de pagina over huwelijk en partnerschap. Ook kunt u contact opnemen met Burgerzaken, telefoonnummer 14 038, e-mail: burgerzaken@kampen.nl.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation