Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Kaag en Braassem

Gemeente Kaag en Braassem
Westeinde 1
2371AS Kaag en Braassem

Trouwen in Kaag en Braassem

Geacht aanstaand bruidspaar,

Gefeliciteerd met uw aanstaande bruiloft. Met het aanzoek is de eerste stap naar een gezamenlijke toekomst gemaakt, toch moeten er nog best veel stappen worden gezet voor de grote dag. Na de datum is de locatie één van de eerste dingen die geregeld moet worden. In de gemeente Kaag en Braassem hebben we vele bijzondere plekken die geschikt zijn voor de huwelijksvoltrekking of het registreren van een partnerschap. Op de deze pagina hebben we een selectie van deze locaties uitgelicht. Ook is het mogelijk om op een plek van eigen keuze te trouwen. Die locatie moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Over het trouwen in onze gemeente valt nog veel meer te vertellen.
Op www.kaagenbraassem.nl, Digitaal Loket> Burgerzaken Loket> Trouwen vindt u alle informatie. U kunt bijvoorbeeld kennismaken met onze  trouwambtenaren, de trouwlocaties en het financiële plaatje. Voor verdere informatie kunt u altijd contact opnemen met ons team burgerzaken via (071) 332 72 72. Het gemeentehuis staat in Roelofarendsveen aan Westeinde 1. Wij wensen u veel succes met de voorbereidingen en natuurlijk een prachtige trouwdag!

Met vriendelijke groet,

Astrid Heijstee-Bolt
Burgemeester van Kaag en Braassem

Trouwlocaties

Er zijn verschillende officiële trouwlocaties. U kunt ook eenmalig een andere locatie als trouwlocatie laten aanwijzen.
U kunt op verschillende plaatsen in de gemeente Kaag en Braassem trouwen. Een huwelijk is mogelijk zowel tussen een man en een vrouw als tussen twee mensen van gelijk geslacht. U moet wel ‘huwelijksbevoegd’ zijn. Heeft u buitenlandse documenten nodig, reserveer dan extra tijd. Vaak moeten buitenlandse documenten worden vertaald, gelegaliseerd en geverifieerd.

In principe is het toegestaan om in de gemeente Kaag en Braassem op een locatie van uw keuze te trouwen. Deze locatie moet echter wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Wilt u meer informatie over deze voorwaarden dan kunt u contact opnemen met Team Burgerzaken via 071 3327272. Om het u gemakkelijk te maken, hebben wij een selectie gemaakt van een aantal bijzondere locaties.

Onze selectie trouwlocaties

Gemeentehuis Kaag en Braassem
De Kaag Watersport Academy Groepsaccommodatie
De Meerhoeve
De Spreng
Dorpskerk
Dorpskerk Woubrugge
Paal 7
Protestantse Gemeente Kaag
Protestants kerkje
Rederij Van Leersum Varend Feesten
Remonstrants kerkje
Restaurant t Oude raadhuys
Restaurant en evenementenlocatie De Dyck
Restaurant Kom eten
Restaurant Paerdeburgh
Restaurant Tante Kee
Restaurant Tussen Kaag en Braassem
Vergader-bezinningscentrum De Stal op de Kaag
Woudse Dom
Yacht Club Noorderhem

Locatie van uw keuze

Naast trouwen in het gemeentehuis of bij één van de bovenstaande aangewezen locaties, is het ook mogelijk om op een locatie van uw eigen keuze te trouwen. Trouwt u niet in het gemeentehuis, dan moet u zowel de afspraak maken bij de gemeente als bij de beheerder van de locatie. Voor een huwelijk op een andere locatie dan het gemeentehuis geldt een toeslag bovenop de gewone legeskosten.

De datum

Eén van de eerste voorbereidingen op het huwelijk is het vastleggen van de datum. In de gemeente Kaag en Braassem kunt u op iedere dag en ieder moment van de week getrouwd worden. De datum van uw trouwceremonie is het gemakkelijkst te bepalen door de beschikbaarheid van de trouwlocatie na te gaan.

Trouwambtenaren

Ieder huwelijk wordt voltrokken door een (Buitengewoon) Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. 

gemeente Kaag en Braassem heeft 9 trouwambtenaren:

Wendy Beenakker uit Leimuiden
Ciska Harte-Hoogervorst uit Leimuiden
Aleid van der Meer uit Roelofarendsveen
Henk van Tol uit Roelofarendsveen
Jan Uit den Boogaard uit Rijpwetering
Marja Kristel uit Woubruge
Patrick Deters uit Oude Wetering
Hans Vernooij uit Leimuiden
Mirjam van Golen-Verdegaal

Trouwambtenaar voor 1 dag benoemen

Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registreren, kunt u kiezen welke trouwambtenaar de ceremonie mag uitvoeren. U kunt ook een familielid, vriend, kennis uw huwelijk of geregistreerd partnerschap laten voltrekken. Deze persoon wordt dan voor 1 dag benoemd tot trouwambtenaar. Of een ambtenaar uit een andere gemeente vragen om dit te doen. Bij de plechtigheid is ook altijd een bode van de gemeente Kaag en Braassem aanwezig. Die ziet erop toe dat de ceremonie op de juiste wijze verloopt.

De trouwambtenaar voor 1 dag wordt door ons benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). De beëdiging vindt daarna plaats bij de rechtbank; wij regelen voor uw trouwambtenaar een afspraak bij de rechtbank voor de beëdiging.

Voorwaarden

Uw huwelijk vindt plaats binnen de gemeente Kaag en Braassem
De aanvraag dient u uiterlijk 8 weken voor de huwelijksvoltrekking of de partnerschapsregistratie in
De gasttrouwambtenaar is, op het moment van de voltrekking, beëdigd tot Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS)
De gasttrouwambtenaar is meerderjarig
De gasttrouwambtenaar is bekend met het spreken in het openbaar
De gasttrouwambtenaar is handelingsbekwaam
De ceremonie duurt niet langer duurt dan 45 minuten (binnenkomst, verwelkoming, toespraak, voltrekking, tekenen van de akten, felicitaties).

Aanvraag

Uw huwelijk of geregistreerd partnerschap reserveert u via 071 3327272.

Tarieven 2022 ( Onder voorbehoud )

Gratis: maandag om 08.30 en 09.00 uur
maandag t/m donderdag, vrijdag tot 12.00 uur € 395,40
vrijdagmiddag € 537,90
zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur € 703,70
flitshuwelijk of flitspartnerschap, zonder toespraak: dinsdag en donderdag om 10.30 en 11.00 uur € 164,70
trouwboekje € 35,55
op locatie: uit leges plus een toeslag van € 125,55. Dit zijn alleen gemeentelijke kosten. Houdt u er rekening mee dat de trouwlocatie ook nog huur rekent. Informeer hiernaar bij de trouwlocatie
wilt u gebruik maken van ambtenaren als getuigen? Dan kost dat € 45,70 (ook op maandag om 08.30 of 09.00 uur).

Kosten betalen

u krijgt een factuur toegestuurd. Deze betaalt u binnen 2 weken.

u betaalt het tarief dat op het moment van betalen van toepassing is, ook al heeft u in het vorige jaar de reservering gedaan (de tarieven wijzigen elk jaar op 1 januari).

Annuleren

Er zijn kosten verbonden aan het annuleren van een gereserveerde datum voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap. U geeft de annulering schriftelijk door. U stuurt bij de annulering een kopie van uw legitimatiebewijs mee.

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation