Trouwen in de Gemeente Kaag en Braassem

Gemeente Kaag en Braassem
Westeinde 1
2371AS Kaag en Braassem

Trouwen in Kaag en Braassem

Geacht aanstaand bruidspaar,

Gefeliciteerd met uw aanstaande bruiloft. Met het aanzoek is de eerste stap naar een gezamenlijke toekomst gemaakt, toch moeten er nog best veel stappen worden gezet voor de grote dag. Na de datum is de locatie één van de eerste dingen die geregeld moet worden. In de gemeente Kaag en Braassem hebben we vele bijzondere plekken die geschikt zijn voor de huwelijksvoltrekking of het registreren van een partnerschap. Op de deze pagina hebben we een selectie van deze locaties uitgelicht. Ook is het mogelijk om op een plek van eigen keuze te trouwen. Die locatie moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Over het trouwen in onze gemeente valt nog veel meer te vertellen.
Op www.kaagenbraassem.nl> Digitaal Loket> Burgerzaken Loket> Trouwen vindt u alle informatie. U kunt bijvoorbeeld kennismaken met onze  trouwambtenaren, de trouwlocaties en het financiële plaatje. Voor verdere informatie kunt u altijd contact opnemen met ons team burgerzaken via (071) 332 72 72. Het gemeentehuis staat in Roelofarendsveen aan Westeinde 1. Wij wensen u veel succes met de voorbereidingen en natuurlijk een prachtige trouwdag!

Met vriendelijke groet,

K.M. Van der Velde-Menting
Burgemeester van Kaag en Braassem

Trouwlocaties

Naast het gemeentehuis, is er keuze uit maar liefst 15 locaties in de gemeente Kaag en Braassem. Van kerk tot boot. Neem bijvoorbeeld het protestantse kerkje in Hoogmade, De Meerhoeve in Oud Ade, restaurant en evenementenlocatie De Dyck in Woubrugge of restaurant inTenz in Rijnsaterwoude. Het is ook mogelijk om op een plek naar eigen keuze te trouwen. De voorwaarden die hieraan verbonden zijn vindt u op onze website. Hieronder alvast een voorproefje.

Gemeentehuis Kaag en Braassem, Westeinde 1 in Roelofarendsveen
De Kaag Watersport Academy Groepsaccommodatie, Wilhelminalaan 12 in Kaag.
De Meerhoeve, Boekhorsterweg 18 in Oud Ade
De Spreng, Kerstraat 50, Oude Wetering
Dorpskerk, Dorpsstraat 49 in Leimuiden
Protestantse Gemeente Kaag, Julianalaan 7 op Kaag
Rederij Van der Meer, Einde Sotaweg in Roelofarendsveen
Remonstrants kerkje, Kerkstraat 43 in Oude Wetering
Restaurant Disgenoten, Raadhuisstraat 2 in Woubrugge
Restaurant en evenementenlocatie 'De Dyck', Woudsedijk-Zuid 43 in Woubrugge
Restaurant Paerdeburgh, Oud Adeselaan 1 in Rijpwetering
Restaurant Tante Kee
Restaurant Tussen Kaag en Braassem, Regenboogweg 102 in Nieuwe Wetering
Woudse Dom, Herenweg 26 in Rijnsaterwoude
Yacht Club Noorderhem, Noorderhem 2 in Roelofarendsveen

Locatie van uw keuze

Naast trouwen in het gemeentehuis of bij één van de bovenstaande aangewezen locaties, is het ook mogelijk om op een plek van uw eigen keuze te trouwen. Speciale wensen kunnen altijd met de trouwambtenaar besproken worden. De locatie moet aan een aantal algemene voorwaarden en veiligheidsvoorwaarden voldoen. Wilt u meer weten over deze algemene en veiligheidsvoorwaarden, dan kunt u contact opnemen met team Burgerzaken via (071) 332 72 72.

De datum

Eén van de eerste voorbereidingen op het huwelijk is het vastleggen van de datum. In de gemeente Kaag en Braassem kunt u op iedere dag en ieder moment van de week getrouwd worden. De datum van uw trouwceremonie is het gemakkelijkst te bepalen door de beschikbaarheid van de trouwlocatie na te gaan.

Trouwambtenaren

Ieder huwelijk wordt voltrokken door een (Buitengewoon) Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. 

gemeente Kaag en Braassem heeft 6 trouwambtenaren:

Wendy Beenakker uit Leimuiden
Ciska Harte-Hoogervorst uit Leimuiden
Aleid van der Meer uit Roelofarendsveen
Henk van Tol uit Roelofarendsveen
Jan Uit den Boogaard uit Rijpwetering
Marja Kristel uit Woubruge
Patrick Deters uit Oude Wetering
Hans Vernooij uit Leimuiden

Het is in Kaag en Braassem mogelijk iemand tijdelijk als BABS te benoemen. Neem hiervoor contact op met team Burgerzaken via 071 3327272.

Financiën

De prijs is afhankelijk van uw wensen. Zo kunt u op maandagochtenden eenvoudig, maar gratis trouwen. U kunt er ook voor kiezen om uw huwelijk in het weekend te voltrekken, met een rode loper en onder begeleiding van het carillon. Onder het tabblad 'Kosten' vindt u alle tarieven.

Evaluatie

Wij willen graag inzicht krijgen in de (on)tevredenheid van de paren die in Kaag en Braassem trouwen of zich laten registeren. In het evaluatieformulier voor bruidsparen (pdf - 334,62 KB) zijn vragen opgenomen over de informatie die door de gemeente is verstrekt in de periode van het eerste contact tussen u en de gemeente tot en met de huwelijksvoltrekking c.q. partnerschapsregistratie.

Een afspraak maken

Bent u van plan te gaan trouwen en wilt u hierover meer informatie, dan kunt u een afspraak maken bij het Burgerzaken Loket in het gemeentehuis.

Direct een afspraak maken

Let op! Deze afspraak is géén afspraak voor aangifte of ondertrouw.

Melding van voorgenomen huwelijk (ondertrouw)

Sinds 1 september 2015 hoeft u niet meer langs te komen op het gemeentehuis om in ondertrouw te gaan. U kunt de ondertrouw regelen door onderstaand formulieren in te vullen en retour te sturen aan de gemeente. Wilt u toch een afspraak maken om in ondertrouw te gaan, neem dan contact op met team Burgerzaken via (071) 332 72 72.

Tarieven 2021 ( Onder voorbehoud )

Trouwen in het gemeentehuis

De prijs is afhankelijk van uw wensen. Zo kunt u op maandagochtenden eenvoudig, maar gratis trouwen. Ook is het flitshuwelijk een mogelijkheid. U kunt er ook voor kiezen om uw huwelijk in het weekend te voltrekken, met een rode loper en onder begeleiding van het carillon. Hieronder vindt u alle tarieven:

Gratis: maandag om 08.30 en 09.00 uur
maandag t/m donderdag, vrijdag tot 12.00 uur € 389,15
vrijdagmiddag € 529,45
zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur € 692,60
flitshuwelijk of flitspartnerschap, zonder toespraak: dinsdag en donderdag om 10.30 en 11.00 uur € 162,10
trouwboekje € 35,00

op locatie: uit leges plus een toeslag van € 125,55. Dit zijn alleen gemeentelijke kosten. Houdt u er rekening mee dat de trouwlocatie ook nog huur rekent. Informeer hiernaar bij de trouwlocatie

wilt u gebruik maken van ambtenaren als getuigen? Dan kost dat € 50,00 (ook op maandag om 08.30 of 09.00 uur).

Kosten betalen

u krijgt een factuur toegestuurd. Deze betaalt u binnen 2 weken.

u betaalt het tarief dat op het moment van betalen van toepassing is, ook al heeft u in het vorige jaar de reservering gedaan (de tarieven wijzigen elk jaar op 1 januari).

Annuleren

Er zijn kosten verbonden aan het annuleren van een gereserveerde datum voor een huwelijk of geregistreerd partnerschap. U geeft de annulering schriftelijk door. U stuurt bij de annulering een kopie van uw legitimatiebewijs mee.

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation