Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente IJsselstein

Gemeente IJsselstein
Overtoom 1
3401 BK IJsselstein

Trouwen in IJsselstein 

Bruid en bruidegom,

Trouwen in IJsselstein betekent trouwen in een historische omgeving.
De stad is één van de parels van de Lopikerwaard, het open weidegebied waar IJsselstein aan grenst. De lommerrijke bomen, stadsgrachten, de korenmolen en de vele monumenten zorgen voor een schilderachtige omgeving. De Hollandse IJssel, die door de stad stroomt, en de landelijke omgeving is bij menig natuurliefhebber populair. U kunt trouwen in het Historisch Stadhuis, gelegen in het centrum van de binnenstad. De fraaie trouwzaal en het stads­gezicht van IJsselstein bieden een aantrekkelijk decor voor een bijzondere huwelijksdag. Kiest u voor een moderne setting, dan kunt u terecht in de trouwzaal van het stadhuis op de Overtoom.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Ijsselstein.

Zo leest u bijvoorbeeld over de ondertrouw,  de huwelijksaangifte en over de uiteenlopende mogelijkheden om er een feest van te maken. Binnen afzienbare tijd breekt voor u de grote dag aan. Als u alles samen geregeld hebt, kunt u uitzien naar een mooie dag. Trouwen in IJsselstein is een uitstekend begin van een nieuwe periode in uw leven.

Ik wens u van harte een gedenkwaardige huwelijksdag toe.

Patrick van Domburg
Burgemeester van IJsselstein

Huwelijk

U kunt maximaal een jaar voor de huwelijksvoltrekking een datum reserveren. Trouwt u op huwelijkse voorwaarden, regel dit dan voor de trouwdatum bij de notaris.

Waar kan ik trouwen en wat kost het?

Tarieven 2023 ( Onder voorbehoud )

Stadhuis Overtoom 1

Maandag t/m vrijdag € 388,55
Zaterdag € 480,25

Historisch Stadhuis

Maandag t/m vrijdag € 501,90
Zaterdag € 593,60

*Marnemoende, Bar brasserie Joris en de Steenen Kaamer

Maandag t/m vrijdag € 388,55
Zaterdag € 480,25

**Stadhuis Overtoom 1, trouwzaal

Maandagochtend om 09.00 uur of 09.30 uur kosteloos

Bijzonder huis

Maandag t/m vrijdag € 388,55
Zaterdag € 444,60

*Let op: Dit zijn de kosten die u voor het trouwen aan de gemeente betaalt. De kosten voor het gebruik van een locatie betaalt u aan de beheerder van de locatie.

**Alleen inwoners van IJsselstein kunnen kosteloos trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in IJsselstein of als één van de partners in IJsselstein woont. Een kosteloos huwelijk of partnerschap vindt plaats in de trouwzaal aan de Overtoom 1. Er is geen ceremonie en de bijeenkomst duurt ongeveer 10 minuten. Er mogen maximaal 10 personen bij aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en de getuigen (minimaal 2 en maximaal 4 getuigen).

Overige producten

Huwelijksboekje geprint cremekleurige omslag € 19,90
Huwelijksboekje geprint luxe donkerblauwe omslag € 34,60

Kosteloos trouwen

Alleen inwoners van IJsselstein kunnen kosteloos trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan in IJsselstein of als één van de partners in IJsselstein woont. Kosteloos trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan kan alleen op maandagochtend om 09.00 uur of 09.30 uur. 

Een kosteloos huwelijk of partnerschap vindt plaats in de trouwzaal aan de Overtoom 1. Er is geen ceremonie en de bijeenkomst duurt ongeveer 10 minuten. Er mogen maximaal 10 personen bij aanwezig zijn. Dit is inclusief het bruidspaar en de getuigen. (Minimaal 2 en maximaal 4 getuigen)

Trouwlocatie

U mag zelf kiezen waar u trouwt in IJsselstein. Trouwt u niet op een officiële trouwlocatie? Dan moet deze plek door de gemeente als trouwlocatie worden aangewezen. Hier moet u extra voor betalen. U vraagt de trouwlocatie aan bij de gemeente. Neem telefonisch contact op via 14 030.

Melding van voorgenomen huwelijk

Als u wilt trouwen, moet u dit eerst melden bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar u wilt gaan trouwen. U doet dit tenminste twee weken van te voren. Trouwt u op huwelijkse voorwaarden, regel dit dan voor de trouwdatum bij de notaris.

Hoe meld ik mijn voorgenomen huwelijk?

U moet uw voorgenomen huwelijk minimaal 2 weken van tevoren melden bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar u wilt trouwen. Neem hiervoor telefonisch contact op met de gemeente waar u wilt trouwen.

Woont u niet in Nederland, dan moet u zich melden bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente ’s-Gravenhage.

Geldigheid 

De huwelijksvoltrekking kan tot maximaal 1 jaar na deze melding plaatsvinden. Als de huwelijksvoltrekking niet binnen dat jaar plaatsvindt zult u opnieuw melding moeten doen. 

Trouwambtenaren

Bij de gemeente IJsselstein werkt een team enthousiaste trouwambtenaren. U kunt uw voorkeur voor een trouwambtenaar bij de  huwelijksaangifte opgeven. Enkele weken voor uw huwelijk kunt u kennismaken met de betreffende ambtenaar van de burgerlijke stand. In een persoonlijk gesprek kunt u bespreken hoe u elkaar hebt leren kennen, wie bij het huwelijk aanwezig zijn, of u ook in de kerk wilt trouwen, er ringen uitgewisseld worden, wie de getuigen zijn en of u een persoonlijke speech op prijs stelt of juist niet. Over uw persoonlijke wensen tijdens de huwelijksvoltrekking zoals muziek bij binnenkomst en vertrek, kunt u afspraken maken met de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Informatie

Voor het maken van een afspraak voor de huwelijksaangifte, het afspreken van de datum van een huwelijk of voor meer informatie over de gang van zaken rond de huwelijks­voltrekking of partnerschapsregistratie, kunt u contact opnemen met het klantcontactcentrum.
• 14 030

Openingstijden

Bezoekadres

Bezoek het stadhuis op:
Overtoom 1 3401 BK IJsselstein

Openingstijden stadhuis

Maandag t/m vrijdag: 08.30-17.00 uur
Woensdag en vrijdag: 18.00-20.00 uur

Openingstijden Klantcontactcentrum

Maak online of telefonisch een afspraak voor het loket:
Maandag t/m vrijdag: 8.30 – 12.30 uur
Woensdag en vrijdag: 13.30 – 17.00 uur
Woensdag en vrijdag: 18.00 – 20.00 uur

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation