Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Hulst

Gemeente Hulst
Grote Markt 24
4561 EB Hulst

Trouwen in Hulst

Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we wel zin hebben in een feestje! Gelukkig gaat dat geregeld worden, want jullie tortelduifjes gaan in het huwelijksbootje stappen. Yay! 

En nu zijn jullie natuurlijk op zoek naar de allergaafste, meest romantische trouwlocatie. Nou, dat komt goed uit, want wij hebben hier alle trouwlocaties in Hulst voor jullie verzameld. Neem rustig eens een kijkje tussen alle locaties. Beginnen jullie blanco of weten jullie al enigszins wat jullie zoeken in een trouwlocatie? In beide gevallen kun je de filters bovenaan de pagina gebruiken om een selectie te maken en te kijken wat zoal het aanbod is. 

De prachtige omgeving van Hulst biedt een scala aan locaties voor een onvergetelijke trouwerij. En dat niet alleen: het maakt de omgeving ook perfect voor de trouwfoto’s. Je ziet: de gemeente Hulst heeft alles in huis voor een droombruiloft! 

De trouwambtenaren van de gemeente Hulst zijn zeer ervaren en zullen er alles aan doen om jullie trouwdag zo speciaal mogelijk te maken. Ze bieden persoonlijke begeleiding en adviseren jullie graag over de verschillende opties voor jullie ceremonie. Maar een eigen BABS meenemen kan ook, hoewel daar wel enkele voorwaarden aan verbonden zijn. Bekijk deze voorwaarden op de website van de gemeente zelf. 

Trouwlocatie gevonden? Wacht niet te lang met het vastleggen van een datum. Geef dit ook door aan de gemeente. Dan kunnen de echte voorbereidingen beginnen! Kijk eens rond op onze website, want wij hebben heel veel inspiratie artikelen om jullie te inspireren voor de bruiloft. Zie je iets dat je leuk vindt? Sla het artikel dan op! En heb je nog meer professionals nodig? Bij ons vind je iedereen die je nodig hebt. 

Laat jullie liefde vieren op een prachtige locatie, met de beste begeleiding en in de gezelligste omgeving. Kies voor een trouwerij in de gemeente Hulst en maak jullie droom waar!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

De kosten van een huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn afhankelijk van verschillende factoren. Heeft u hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op.

Op maandag kunnen inwoners van de gemeente Hulst om 9 uur of om 9:30 uur gratis trouwen*. 

Een eenvoudig huwelijk* op het stadhuis in Hulst op woensdag 13.00 uur, 14.00 uur of 15.00 uur kost € 110,30

Een regulier huwelijk* op het stadhuis in Hulst of in de Hof te Zande kerk in Kloosterzande op maandag t/m vrijdag 13.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur of 16.00 uur kost € 340,90

Een regulier huwelijk* op het stadhuis in Hulst of in de Hof te Zande kerk in Kloosterzande** op zaterdag kost € 721,95. Het tijdstip is in overleg.

Een huwelijk* op een zelf gekozen locatie*** van maandag t/m zaterdag, kost € 898,35. Het tijdstip is in overleg.

* Daar waar huwelijk staat, wordt huwelijk of geregistreerd partnerschap bedoeld.

** De genoemde prijzen voor de Hof te Zande kerk in Kloosterzande zijn exclusief de kosten voor het huren van deze locatie, neem hiervoor contact op met de beheerder.

*** Deze locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen, neem hiervoor contact op met de gemeente.

Getuigen gemeente:

Een medewerker, in dienst van de gemeente Hulst, als getuige kost € 35,15 per getuige.

Zelf gekozen trouwambtenaar:

Het benoemen en beëdigen van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de duur van een dag kost € 173,90.

Wit huwelijk/geregistreerd partnerschaps- boekje kost € 24,20

Luxe blauw suède huwelijk/geregistreerd partnerschaps- boekje kost € 30,20

* Daar waar huwelijk staat, wordt huwelijk of geregistreerd partnerschap bedoeld.

**  De genoemde prijzen voor de NH kerk te Kloosterzande zijn exclusief de kosten voor het huren van deze locatie, neem hiervoor contact op met de beheerder.

*** Deze locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen, neem hiervoor contact op met de gemeente.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation