Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Heusden

Gemeente Heusden
Julianastraat 34
5251 ED Heusden

Trouwen in Heusden

Trouwplannen? Jullie zitten hier op de goede plek! Trouwen in Heusden is een geweldige ervaring. De prachtige natuur en de rustige omgeving bieden de perfecte setting voor een romantische, intieme ceremonie. Of juist een grote knalfuif! In de gemeente Heusden zijn er tal van mogelijkheden om jullie droomhuwelijk te organiseren. Wat jullie ook zoeken, je vindt de droomlocatie vast en zeker tussen alle trouwlocaties van Heusden!

De gemeente Heusden biedt jullie de kans om jullie bruiloft te vieren in een unieke omgeving, met adembenemende landschappen waarvan je niet eens wist dat Nederland die had en historische gebouwen. Jullie kunnen kiezen voor een ceremonie in de buitenlucht, omringd door de natuur, of juist voor een ceremonie in een prachtig gebouw met historische waarde.

Een trouwceremonie in de gemeente Heusden betekent ook dat jullie kunnen genieten van geweldige fotoshootlocaties voor de trouwfoto’s! Er zijn talloze mooie plekjes te vinden. Jullie kunnen zelfs kiezen voor een fotoshoot op een boot!

Na de ceremonie kunnen jullie genieten van een onvergetelijke receptie met jullie dierbaren. Er zijn heel veel locaties beschikbaar voor een receptie, van een prachtig landhuis tot aan een historisch gebouw, jullie wens zit er ongetwijfeld tussen. Willen jullie graag de hele bruiloft op één locatie vieren of kiezen jullie voor verschillende locaties gedurende de dag? Alles is mogelijk - het is maar net wat jullie graag willen. 

Trouwen in de gemeente Heusden betekent dat jullie kunnen genieten van een prachtige omgeving en een onvergetelijke dag. De vele opties bieden jullie de kans om jullie droomhuwelijk te organiseren, precies zoals jullie dat willen. Nadat je een trouwlocatie hebt gevonden en de trouwdatum hebt vastgelegd, kunnen jullie op onze website nog veel meer inspiratie opdoen en eventueel ook alvast contact leggen met andere professionals die jullie nodig hebben op de bruiloft. Kijk eens gerust rond en oriënteer je vast voor de bruiloft! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Afhankelijk van jullie keuze voor tijdstip, locatie en trouwambtenaar variëren de kosten tussen € 167,75 en € 898,00. 

Externe trouwlocatie

Als je kiest voor een externe trouwlocatie kan het zijn dat deze locatie ook kosten in rekening brengt. Je betaalt dan aan de gemeente en aan de verhuurder van de externe locatie. Informatie over deze extra kosten kun je inwinnen bij de verhuurder. 

Zit de trouwlocatie van jullie dromen er niet bij?

Eenmalige externe trouwlocatie aanvragen € 388,30.
Permanente externe trouwlocatie aanvragen € 546,40.

Externe trouwambtenaar

Eenmalig externe trouwambtenaar aanvragen € 232,35.

Een administratief huwelijk of geregistreerd partnerschap

Administratief huwelijk of geregistreerd partnerschap € 167,75.

Trouwboekje/partnerschapsboekje

De kosten voor een huwelijk of partnerschapsregistratie is exclusief een trouwboekje/partnerschapsboekje. In de melding geef je aan of je graag een boekje wilt ontvangen.

Afgifte van een trouwboekje/partnerschapsboekje € 41,40.
Afgifte van duplicaat trouw- of partnerschapsboekje € 41,40. 

Wijziging

Willen jullie nadat je melding huwelijk of partnerschapsregistratie hebt gedaan nog een wijziging aanbrengen in datum, tijd, locatie etc dan brengen wij hiervoor € 25,75 in rekening.

Annulering

Willen jullie het huwelijk annuleren dan kun je in aanmerking komen voor een gedeeltelijke teruggave van de kosten. Dit is afhankelijk van het moment van annulering. Het verzoek om teruggave moet schriftelijk worden ingediend gelijktijdig met het bericht tot annulering van het huwelijk.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation