Trouwen in de Gemeente Het Hogeland

Gemeente Het Hogeland
Hoofdstraat-West 1
9981 AA Leens

Trouwen in Het hogeland

Trouwen of partnerschap registreren

Als u in gemeente Het Hogeland wilt trouwen of uw partnerschap wilt laten registreren, dan kunt u dat online bij de gemeente melden. U kiest zelf uw trouwlocatie en trouwambtenaar.

Wat u moet weten

Voordat u trouwt of uw partnerschap laat registreren, meldt u dit in de gemeente waar het huwelijk wordt voltrokken. U meldt uw voorgenomen huwelijk maximaal 1 jaar of ten minste 2 weken voor uw trouwdatum. Geen van beide partners hoeft in gemeente Het Hogeland te wonen.

Getuigen

Bij het huwelijk of de partnerschapsregistratie moeten minimaal 2 getuigen aanwezig zijn en maximaal 4. Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn.

Trouwlocaties en trouwambtenaren

U kunt trouwen in een van de trouwzalen in Winsum, Bedum of Uithuizen. Wilt u ergens anders trouwen, dan moet u dat bij de gemeente aanvragen. Dit kan met het formulier 'aanwijzen trouwlocatie'.

U wordt getrouwd door een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand. Bij het melden van uw voorgenomen huwelijk geeft u uw voorkeur aan voor 1 van onze trouwambtenaren. U neemt zelf contact op met de trouwambtenaar om te vragen of deze beschikbaar is.

Wilt u een eigen trouwambtenaar meenemen dan moet u dat aanvragen bij de gemeente. Dit kan met het formulier 'Verzoek benoemen trouwambtenaar'. Uw eigen trouwambtenaar moet al wel in een andere gemeente benoemd en beëdigd zijn.

Keuze achternaam

Als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat, kunt u kiezen welke achternaam u en uw partner in het vervolg willen gebruiken.

Buitenlandse nationaliteit

Bent u in het buitenland geboren? Of heeft u in het buitenland gewoond? Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden kunnen u en uw partner verschillende documenten nodig hebben. Neem dan tijdig contact met ons op.

Tarieven 2021 ( Onder voorbehoud )

Op maandag om 09.30 uur of 10.00 uur in het gemeentehuis in Winsum: gratis.
Op werkdagen tussen 10:00 uur en 17.00 uur, in een trouwzaal van de gemeente: € 365,40.
Op werkdagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur, in een eigen locatie: € 466,90.
Op werkdagen na 17:00 uur en zaterdag, in een trouwzaal van de gemeente: € 824,15.
Op werkdagen na 17.00 uur en zaterdag, in een eigen locatie: € 925,65.
Annuleren of wijzigen van datum of tijdstip: € 45,00.
Trouwboekje of partnerschapsboekje (niet verplicht): € 35,00.

Omzetten partnerschap naar huwelijk Zonder ceremonie (administratieve omzetting, aan de balie in het gemeentehuis): € 60,90.
Met ceremonie: de tarieven zoals genoemd bij trouwen/partnerschapsregistratie. Gratis omzetten is niet mogelijk.

Voor het omzetten maakt u afspraak met de gemeente.

Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation