Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Hendrik Ido Ambacht

Gemeente Hendrik Ido Ambacht
Weteringsingel 1
3342 AE Hendrik Ido Ambacht

Trouwen in Hendrik-Ido-Ambacht

Hoera! Jullie gaan trouwen en hebben hiervoor de gemeente Hendrik Ido Ambacht uitgekozen. Een bijzondere naam, die uniek is in Nederland. Wist je dat de gemeente tot 1855 Hendrik-Ido-Schildmanskinderen-Ambacht en de Oostendam en Sandelingen-Ambacht heette? Een hele mond vol. Dit zou overigens de gemeente met de langste naam in heel Europa zijn. De naam is nu gelukkig wat korter uit te spreken. 

Maar dat is niet waarvoor jullie hier zijn! Jullie willen het niet hebben over de geschiedenis van Hendrik Ido Ambacht, jullie willen trouwen in deze gemeente! En daarvoor zoeken wij geweldige trouwlocaties in Hendrik Ido Ambacht. Dan ben je hier gelukkig aan het goede adres. 

De gemeente biedt namelijk een diversiteit aan trouwlocaties, van klassieke kerken tot moderne zalen, die aan de wensen van elk koppel voldoen. Bekijk de trouwlocaties op onze website via het linkje dat we hierboven deelden. Je ziet dan een handig overzicht zowel in een lijst als op de kaart. Zo kun je eenvoudig zien welke trouwlocatie het dichtste bij jullie is of welke locatie het beste voldoet aan jullie eisen. De filters bovenaan maken het makkelijker om een selectie te maken. 

Een van de grootste voordelen van trouwen in Hendrik Ido Ambacht is de prachtige natuur die de gemeente te bieden heeft. Of je nu op zoek bent naar een rustieke boerderij of een industriële locatie, er zijn veel prachtige plekken om jullie ceremonie te houden. Ook voor de fotoshoot zijn er prachtige plekjes te vinden.

Hendrik Ido Ambacht biedt ook vele mogelijkheden voor de receptie na de ceremonie. Er zijn tal van hotels, zalen en restaurants waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd en feesten met jullie dierbare vrienden en familie. 

Meer weten over trouwen in Hendrik Ido Ambacht? Lees dan snel verder of bezoek de website van de gemeente zelf. Veel plezier met het plannen van jullie bruiloft! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Op het gemeentehuis (met toespraak)

maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur: € 523
zaterdag tot 15.30 uur: € 926
maandag t/m vrijdag na 17.00u uur: € 926

Op het gemeentehuis (zonder toespraak)

maandag t/m vrijdag tijdens openingstijden van de publiekswinkel: € 182

Mogelijkheden voor trouwen of registratie partnerschap zijn:

maandag en woensdag tussen 14.00 tot 17.00 uur
dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur.

Tijdens de coronamaatregelen bestaat uw gezelschap uit maximaal 6 personen, dat is inclusief (bruids)paar en getuigen. 

Keuzelocatie

maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur: € 616
zaterdag tot 15.30 uur: € 678
Maandag t/m vrijdag na 17.00  uur: € 678

Gratis zonder toespraak

Dinsdag om 09.00 uur en 09.30 uur (op het gemeentehuis)
U mag met maximaal 6 personen komen. Dit is inclusief bruidspaar en getuigen.
U regelt dit aan de balie van de gemeente.

Reserveren extra tijd                      

€ 66,20per 30 minuten

Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

U betaalt hiervoor de kosten die gelden voor het tijdstip en/of locatie voor huwelijk.

Trouwboekje

Een trouwboekje is niet verplicht. De kosten zijn € 37,15

U krijgt het trouwboekje van de ambtenaar van de burgerlijke stand zodra u getrouwd bent. Het trouwboekje is een uittreksel van de akte en is niet het officiële bewijs dat u getrouwd bent. Het enige officiële bewijs van het huwelijk is een gewaarmerkt afschrift van de akte. In het trouwboekje kunnen eventuele kinderen van u en uw partner bijgeschreven worden. Als u uw trouwboekje kwijt bent, kunt u in de gemeente waarin u getrouwd bent een nieuw trouwboekje kopen.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation