Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Hellendoorn

Gemeente Hellendoorn
Willem-Alexanderstraat 7
7442 MA Hellendoorn

Trouwen in Hellendoorn

Beste bruid en bruidegom,

Dat klinkt bijzonder, bruid en bruidegom.  De hele periode voorafgaand aan je huwelijk is bijzonder.  Er valt veel te regelen en je moet aan veel dingen tegelijkertijd denken, want straks is het je trouwdag;  een hoogtepunt in je leven !

Om in het huwelijk te kunnen treden heb je de gemeente nodig. Onze ambtenaren van de burgerlijke stand staan graag voor je klaar in één van onze stijlvolle trouwlocaties.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Hellendoorn.

Ik kan jullie van harte aanbevelen in onze mooie gemeente te trouwen. Behalve dat je trouwt in een prachtige omgeving, kun je veel details zelf meebepalen. Neem gerust eens contact op of kom langs om erover te praten. Een huwelijk is voor iedereen de start van een nieuwe periode in het leven en dat wil je toch goed geregeld hebben. Deze Pagina zal jullie daar zeker behulpzaam bij zijn.

Ik wens jullie een heel fijne dag toe en voor daarna een goed en gelukkig samen-leven.

J. (Jorrit Jan) Eijbersen MBA
Burgemeester van Hellendoorn

Trouwen in gemeente Hellendoorn betekent trouwen in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal met zijn unieke trouwzaal of in het “Noaberhuus” in Hellendoorn. Het is onder bepaalde voorwaarden (o.a. géén bode) mogelijk elke locatie in de gemeente aan te wijzen als huwelijkslocatie.

Huwelijk en geregistreerd partnerschap

Dit kan in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal of in het Noaberhuus in Hellendoorn op maandag t/m vrijdag 09.00 - 18.00 uur en op zaterdag 09.00 - 14.00 uur op ieder heel uur.  

Als u elders in de gemeente of op een andere tijd (ieder heel uur) wilt trouwen, heeft u het formulier aanvraag tot aanwijzing locatie nodig. 

In de huwelijksagenda kunt u de beschikbaarheid raadplegen.      

Wanneer u een datum tijd en locatie hebt gekozen, belt u voor het vastleggen hiervan met de Publieksbalie te bereiken via (0548) – 630 000.  Graag zien we u uiterlijk een maand voor de besproken datum om een trouwboekje uit te kiezen, de kosten te voldoen, parkeerkaarten af te halen en overige wensen zoals bijvoorbeeld muziek te bespreken. 

Huwelijksaangifte of voornemen geregistreerd partnerschap ("ondertrouw") 

Per 1 september 2015 hoeft u hiervoor niet meer te komen. Nadat de huwelijksdatum is vastgelegd sturen wij u een deels ingevuld aangifteformulier, dat uiterlijk een maand van tevoren bij de Publieksbalie moet zijn. Tussen de datum van ontvangst van deze aangifte en het huwelijk/partnerschap zit de wettelijke wachttijd van 14 dagen. 

Kosteloze huwelijken

Op maandagochtend om 9.15 uur en 9.30 uur kunt u kosteloos trouwen.De voltrekking is zeer sober en vindt plaats in een spreekkamer in het gemeentehuis, waarbij maximaal zes personen (bruidspaar en getuigen) aanwezig mogen zijn. Voorwaarde bij een kosteloos huwelijk is dat minimaal één van de partners inwoner is van gemeente Hellendoorn.

Bijzonder Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS)

Als aanstaand bruidspaar kiest u zelf de Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Bij het reserveren van de huwelijksdatum, vragen we u hiernaar. Met de BABS maakt u afspraken over hoe de ceremonie eruit zal zien. Onder het kopje gerelateerde links stellen onze BABS-en van de gemeente Hellendoorn zich aan u voor.

Het is ook mogelijk om een andere persoon als BABS voor één dag aan te laten wijzen. U geeft dan het besluit van de gemeente waarvoor deze BABS al werkzaam is en de beëdiging van de Rechtbank aan de gemeente Hellendoorn.

De trouwlocaties

In het Noaberhuus in Hellendoorn is een beperkte capaciteit (maximaal 45 personen).  Bij een groter aantal gasten kun je dus beter kiezen voor de locatie te Nijverdal met een capaciteit van maximaal 80 gasten.
Beide trouwzalen zijn voorzien van een geluidsinstallatie. Bij de huwelijkssluiting kan dus muziek ten gehore worden gebracht; je dient daarvoor enkele dagen voor de huwelijkssluiting de gewenste CD’s af te geven bij het team Burgerzaken en belastingen. I

Zelf een trouwlocatie kiezen

Wilt u zelf uw trouwlocatie kiezen? Neem contact op met de gemeente.

Wat moet u weten

U kunt zelf kiezen waar u trouwt. Misschien wilt u trouwen op een plek waar u een bijzondere herinnering aan heeft. De gemeente moet toestemming geven voordat u op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. Die kan u ook vertellen of u eventueel nog vergunningen nodig heeft.

Aanpak

Zo vraagt u toestemming aan voor een eenmalige trouwlocatie: 

U neemt contact op met de gemeente.

Getuigen

Bij de huwelijksvoltrekking moeten tenminste twee en ten hoogste vier meerderjarige getuigen aanwezig zijn.  Bij de ondertrouw moet je aangeven wie de getuigen zijn en van hen een kopie van een geldig legitimatiebewijs inleveren.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Huis van Cultuur en Bestuur:

Maandag-Vrijdag 09.00 t/m 17.00 uur: € 410
Zaterdag 09.00 t/m 13.00 uur: € 820
Maandag 09.15 en 09.30 uur: € 0,00 (Alleen Huis voor Cultuur en Bestuur)

Noaberhuus:

Maandag -Vrijdag 09.00 t/m 17.00 uur € 510
Zaterdag 09.00 t/m 13.00 uur € 920

Kosteloos huwelijk / partnerschapsregistratie:

Op maandagochtend om 9.15 uur en 9.30 uur kunt u kosteloos trouwen.

De voltrekking is zeer sober en vindt plaats in een spreekkamer in het gemeentehuis, waarbij maximaal zes personen (bruidspaar en getuigen) aanwezig mogen zijn. Voorwaarde bij een kosteloos huwelijk is dat minimaal één van de partners inwoner is van gemeente Hellendoorn.

Mogelijke aanvullende kosten:

Huwelijks- /partnerschapsregistratieboekje: € 27,25
Huwelijks- /partnerschapsregistratieboekje luxe: € 46,90
In behandeling nemen van de aanvraag aanwijzen BABS voor één dag: € 164,00
Beschikbaar stellen van getuigen bij voltrekking per getuige € 39,00

Contactinformatie

Neem voor meer informatie over de gang van zaken rond de trouwplechtigheid contact op met de Publieksbalie te bereiken via (0548) – 630 000 of email: bb@hellendoorn.nl

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation