Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Heemskerk

Gemeente Heemskerk
Heemskerk

Trouwen in Heemskerk

Als we je één trouwtip mogen geven, dan is het wel om een trouwlocatie te zoeken in de gemeente Heemskerk! Mooier trouwen kan bijna niet, al zal niet iedereen dat met ons eens zijn. Waarom trouwen in Heemskerk zo mooi is? Dat leggen we je graag uit! 

Heemskerk is een prachtige plek om de liefde te bezegelen met een huwelijk. Met haar adembenemende natuur en historische gebouwen heb je meer dan voldoende plekken om prachtige trouwfoto’s te maken. En dat is niet alles; dankzij de vele mooie trouwlocaties, biedt Heemskerk alles wat jullie nodig hebben voor een onvergetelijke trouwdag.

Jullie zijn natuurlijk benieuwd welke trouwlocaties in Heemskerk allemaal beschikbaar zijn. Dan zijn jullie hier absoluut aan het goede adres. Niet alleen kun je op onze website eindeloos veel inspiratie vinden omtrent jullie bruiloft, we hebben ook een pagina speciaal ingericht voor jullie waarop alle trouwlocaties in Heemskerk staan vermeld. 

Bekijk deze trouwlocaties eens rustig. Gebruik de filters bovenaan de pagina om alvast enkele trouwlocaties weg te strepen die toch niet voldoen aan jullie eisen. Zo kom je al sneller tot de kern die er echt toe doet. 

Gratis trouwen in Heemskerk kan overigens ook, natuurlijk. Of heel goedkoop. Want een trouwlocatie afhuren hoeft niet duur te zijn. Zo zijn er verschillende trouwlocaties die niets kosten. Denk aan een openbaar park of het strand. Wel zitten hier enkele voorwaarden en ‘regels’ aan vast. Wat die regels en voorwaarden precies inhouden, kun je bekijken op de website van de gemeente zelf. 

Ook kun je overwegen om een burgerlijk huwelijk te sluiten in het stadhuis of gemeentehuis, deze optie is vaak gratis of tegen een lage vergoeding. Een andere optie is door te trouwen op een vrijdag of zaterdag buiten de hoogseizoen. Veel trouwlocaties in Heemskerk bieden speciale kortingen aan voor trouwerijen die op deze dagen plaatsvinden.

Meer informatie en inspiratie? Lees verder of lees de inspiratie artikelen op onze website. 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Variant 1

Maandag en dinsdag om 09.00 uur in de vergaderruimte, alleen voor inwoners van Heemskerk in aanwezigheid van twee getuigen.

Kosteloos, tenzij:

Trouwboekje: € 51,20 of
Getuigen van gemeentewege, wanneer gewenst, per getuige: € 115,65

Variant 2

Maandag en dinsdag tussen 10.00 en 16.00 uur in de vergaderruimte, alleen voor inwoners van Heemskerk, met max. 10 personen inclusief bruidspaar en getuigen (vraag naar de voorwaarden).

Variant 3

De trouwzaal van het gemeentehuis, Château Marquette, slot Assumburg of eigen gekozen locatie.

Maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur € 461,10*
Maandag t/m vrijdag vanaf 17.00 uur € 688,90*
Zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur € 688,90*
Zaterdag vanaf 17.00 uur en zondag € 1150,15*

* bedragen zijn exclusief zaalhuur en receptie bij Château Marquette (0251 257025), slot Assumburg (0251 232288) of eigen gekozen locatie.

Vraag voor meer informatie naar de voorwaarden: telefoon 14 0251

Overige kosten 2023

Het benoemen van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand die in een andere gemeente werkzaam is € 137,30
Omzetten partnerschap naar huwelijk € 115,65

Kosten betalen

Betalen in het gemeentehuis kan zowel contant als via PIN. U kunt ook het bedrag overmaken aan de gemeente:
IBAN: NL47 BNGH 028.50.03453 o.v.v. uw namen en de huwelijksdatum.

De betaling dient tenminste 14 dagen voor het huwelijk te zijn verricht.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation