Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Hardinxveld-Giessendam

Gemeente Hardinxveld-Giessendam
Raadhuisplein 1
3371 AS Hardinxveld-Giessendam

Trouwen in Hardinxveld-Giessendam

Willen jullie graag trouwen en zijn jullie nu op zoek naar trouwlocaties in Hardinxveld-Giessendam? Een heel goed idee! Hardinxveld-Giessendam is een prachtige plek om te trouwen, met een unieke sfeer en veel historie. Dit dorp in de provincie Zuid-Holland is gelegen aan de rivier de Lek en biedt een unieke combinatie van oude gebouwen en moderne faciliteiten. Trouwen in Hardinxveld-Giessendam betekent dat jullie kunnen genieten van een prachtige trouwlocatie in een historische omgeving, met veel verschillende opties voor jullie bruiloft!

Een populaire optie voor een trouwlocatie in Hardinxveld-Giessendam is het gemeentehuis. Hier kunt u trouwen in een prachtige, historische omgeving, met uitzicht op de rivier de Lek. De gemeente biedt ook een prachtige tuin aan voor jullie ceremonie of receptie. Voor andere trouwlocaties in Hardinxveld-Giessendam kunnen jullie een kijkje nemen op de pagina die we hiervoor speciaal hebben ingericht. 

Wat dacht je van een gave boerderij, of een mooi landhuis? Uiteraard zijn er ook veel hotels en restaurants te vinden waar jullie in het huwelijksbootje kunnen stappen. Alle trouwlocaties beschikken over verschillende capaciteiten en faciliteiten. Hoe vinden jullie dan de trouwlocatie die het beste bij jullie wensen past? Simpel: gebruik de filters die bovenaan de pagina staan. Hiermee kun je eenvoudig en snel de trouwlocaties eruit halen die toch niet voldoen aan jullie wensen. 

Wist je dat je ook een boottocht op de Lek kunt maken tijdens jullie bruiloft? Er zijn veel bootverhuurders die professionele boottochten aanbieden, waarmee jullie een unieke en romantische bruiloft kunnen hebben op het water.

Als jullie trouwen in Hardinxveld-Giessendam dan kiezen jullie voor een prachtige en historische omgeving, met veel verschillende opties voor jullie bruiloft. Of jullie nu gaan voor een ceremonie in een kerk, een tuin of een boot, de perfecte trouwlocatie staat op jullie te wachten! Bekijk de beschikbare locaties op onze website, verkrijg meer informatie over trouwen in Hardinxveld-Giessendam hieronder of doe inspiratie op voor jullie bruiloft door ook de andere artikelen op onze website te lezen! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

op maandag tot 10.00 uur € 0,00;  (Maximaal aantal aanwezigen is zes, het bruidspaar en maximaal vier getuigen)
op maandag van 10.00 uur - 16.00 uur  € 211,00
op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag € 416,00
op zaterdag € 794,00

Het tarief voor de voltrekking van een huwelijk buiten het gemeentehuis bedraagt:

op maandag na 10.00 uur € 416,00
op dinsdag,  woensdag, donderdag en vrijdag € 497,00
op zaterdag € 794,00

De extra kosten voor de voltrekking van het huwelijk in het museum de Koperen Knop bedragen € 200,00.
De extra kosten voor de voltrekking van het huwelijk in 't Hart bedragen € 100,00.
De legeskosten voor een trouwboekje bedragen € 56,00
Het tarief voor het benoemen tot éénmalig buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor een bepaald huwelijk is € 258,00
Een medewerker van de gemeente als getuige € 23,00

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation