Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Goes

Gemeente Goes
M.A. de Ruijterlaan 2
4461 GE Goes

Trouwen in Goes

Trouwen is voor iedereen een bijzondere en ingrijpende gebeurtenis. Trouwen in Goes betekent trouwen in een historische omgeving. In Goes kunt u trouwen in de vierschaar van het stadhuis, gelegen aan Grote Markt in het centrum van de binnenstad. De geschiedenis van ons stadhuis gaat terug tot 1405. De trouwzaal, uitgevoerd in rococostijl, heeft een fraai plafond met symbolische voorstellingen over de rechtspraak. Paren met een functiebeperking kunnen trouwen in de “Wandelkerk”van de laat gotische basiliek de Grote of Maria Magdalenakerk eveneens gelegen in het hartje van onze stad. Naast het stadhuis en de Grote of Maria Magdalenakerk  zijn ook De Goederenloods en de Zeeuwse zeilklipper De Avontuur aangewezen als trouwlocatie.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Goes.

Niet alleen Goese paren, maar ook paren van buiten onze gemeente kunnen gebruik maken van de gastvrijheid die wij u bieden. Op deze pagina vindt u nuttige informatie die u goed van pas kan komen bij de voorbereiding van uw huwelijksvoltrekking. Binnen afzienbare tijd breekt voor u de grote dag aan. Als u samen alles goed geregeld hebt, dan kunt u uitzien naar een mooie trouwdag in Goes.
Ik wens u in ieder geval een onvergetelijke trouwdag toe.

Met vriendelijke groet,
Cees van den Bos
Burgemeester van Goes

De melding van het voornemen doet u in de gemeente waar u gaat trouwen of uw partnerschap wilt registreren. Of u nu trouwt of uw partnerschap laat registreren. U doet dit online. Kunt u niet met behulp van DigiD de melding huwelijk of partnerschap doen? Neem dan contact op met onze Burgerlijke Stand afdeling door te bellen naar 14-0113 of een mail te sturen naar stadskantoor@goes.nl. Wij zullen u dan verder helpen.

Hoe gaat het in zijn werk

U doet de melding huwelijk/partnerschap online

U krijgt van de ambtenaar Burgerlijke Stand een bevestiging dat het huwelijk/partnerschap is vastgelegd. 

Nadat het huwelijk/partnerschap is vastgelegd maakt u een afspraak voor "Voorbespreken huwelijk/partnerschap (na digitale aangifte)". Tijdens dit gesprek kunt u, indien van toepassing, nog missende stukken aanleveren en eventueel overige vragen stellen over uw huwelijk/partnerschap.

U voldoet tijdens dit gesprek de huwelijksleges. Neem hiervoor uw pinpas mee.  

Trouw- en partnerschapstijden

De huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie in het Stadhuis kan plaatsvinden op:
Maandag- t/m vrijdagmorgen tussen 09.00 en 12.00 uur
Op de maandag- t/m de vrijdagmiddag om 13.00, 13.40, 14.20, 15.00 en 15.40 uur.
Op zaterdag is dit mogelijk ieder uur vanaf 09.00 tot 14.00 uur

Ook is het mogelijk kosteloos in het huwelijk te treden:
dinsdag- en donderdagmorgen om 10.00 en 10.30 uur.
M.i.v. 01-01-2008 is een kostenloze huwelijksvoltrekking alleen mogelijk in het Stadskantoor,
M.A. de Ruijterlaan 2,Goes.
De huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie in de Maria Magdalenakerk kan alleen plaatsvinden na overleg. Dit in verband met de beschikbaarheid van de kerk.
U heeft de keuze uit twee soorten huwelijks- (partnerschaps) boekjes, een lederen uitvoering en een kunstlederen uitvoering.

Soorten huwelijken

3 sterren huwelijk 

Locaties: stadhuis, stadskantoor (Raadszaal), Wandelkerk Grote of Maria Magdalenakerk

Wilt u trouwen op een van de volgende locaties, Uitspanning de Goederenloods, Zeeuwse Klipper ‘De Avontuur’, Het Arendsslot, Stichting ‘Dorpshuis de Griffioen’ de oude raadszaal en het binnenplein van Ambachtscentrum, dan dient u van te voren afspraken te maken met de beheerder van de locaties. Het contract huwelijksvoltrekking op locatie, dient u dan ingevuld in te leveren bij de gemeente Goes 

Mogelijk van maandag tot en met zaterdag. Let op: Voor het jaar 2015 geldt vanwege de renovatie van het stadhuis, dat er alleen getrouwd kan worden op vrijdagmiddag of op zaterdag. 

Het huwelijk wordt voltrekken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in toga.

Duur 40 minuten in de middag en 30 minuten in de ochtend.

Wordt het huwelijk voltrokken op het stadhuis, stadskantoor of  in de Wandelkerk dan zal er een bode aanwezig zijn. Op de overige locaties wordt geen bode ingezet maar worden er afspraken gemaakt tussen de beheerder van de locatie en het bruidspaar zelf.

3 + sterren huwelijk

Een locatie aanwijzen als trouwlocatie voor 1 dag. Deze locatie moet wel voldoen aan de “beleidsregels huwelijksvoltrekkingen en partnerschapsregistratie op locatie gemeente Goes 2013”.

De aanvraag hiervoor moet volgens de hierboven genoemde beleidsregels 3 maanden van tevoren ingediend worden bij de gemeente Goes. Dit zodat er gecontroleerd kan worden of er aan alle criteria wordt voldaan. De locatie moet openbaar toegankelijk zijn, niet in de lucht of op het water. Het is niet mogelijk in een woonhuis of in een in gebruik zijnd kerkgebouw. 

Mogelijk van maandag tot en met zaterdag

Het huwelijk wordt voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand in toga.

Duur 40 minuten

2 sterren huwelijk

Huwelijk vindt plaats in een kamer in het Stadskantoor 

Korte algemene toespraak en de mogelijkheid tot het wisselen van ringen. Geen muziek

Bij de huwelijksvoltrekking mogen 12 personen aanwezig zijn. Dit is inclusief bruidspaar en getuigen.

Mogelijkheden liggen van maandagochtend tot donderdagochtend

Het huwelijk wordt voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand van de afdeling publiekszaken

Duur 10 tot 15 minuten

Hierbij is wel een bode aanwezig.

1 ster huwelijk (administratief huwelijk) 

Dit huwelijk vind plaats in een spreekkamer van de afdeling publiekszaken. Geen muziek en geen toespraak of het wisselen van ringen.

Rekening houden met forse wachttijd

Hierbij mogen alleen het bruidspaar en de getuigen aanwezig zijn

Deze huwelijken zijn alleen te plannen op een dinsdag om 09.00 uur en om 09.15 uur

Het huwelijk wordt voltrokken door een ambtenaar burgerlijke stand van de afdeling Publiekszaken in zijn gewone werkkleding

Duur 5 minuten

Hierbij is geen bode aanwezig

Trouwambtenaren

De gemeente Goes heeft speciale trouwambtenaren in dienst. In een persoonlijk gesprek kunt u uw wensen en bijzonderheden tot het huwelijk kenbaar maken. De betreffende ambtenaar kan dan de huwelijkstoespraak een persoonlijk karakter geven.

Verklaring voorgenomen huwelijk

Gaat u trouwen? Dan maakt u sinds 1 september 2015 een melding van het voorgenomen huwelijk. 

Wat u moet weten

Als u wilt trouwen of een partnerschap wilt laten registeren, moet u uw huwelijk of geregistreerd partnerschap niet meer aangeven in de gemeente waar u woont, maar waar u trouwt. Dit betekent dat stellen die willen trouwen een melding van het voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap’moeten doen in de gemeente waar het huwelijk/geregistreerd partnerschap wordt voltrokken of geregistreerd.  De formulieren voor 'melding van voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap' vind u op deze pagina onder Formulieren downloaden. 

Om teleurstellingen te voorkomen dat de dag en tijdstip waarop u wilt trouwen zijn gereserveerd verzoeken wij u om, voordat u dit formulier indient,  contact op te nemen met de afdeling Publiekszaken van de gemeente om de trouwdatum vast te laten leggen. 

Verder wordt geadviseerd om een keer een afspraak te maken om langs te komen om de overige zaken rondom uw huwelijk door te spreken.

Geldigheid

U kunt trouwen vanaf 14 dagen na de melding van uw voorgenomen huwelijk tot maximaal 1 jaar na uw melding. Pas nadat de ambtenaar van de burgerlijke stand de ingevulde en ondertekende formulieren van beide partners heeft ontvangen begint de wachttijd van 14 dagen te lopen.

De ambtenaar van de burgerlijke stand zal na de inlevering van beide ingevulde meldingen beoordelen of aan de voorwaarden voor een huwelijk zijn voldaan. We raden aan om uw melding tijdig te doen.

Bijzondere situaties

Overleg in bijzondere situaties eerst met de gemeente over de benodigde stukken. Dat geldt bijvoorbeeld:

Als u in het buitenland bent gebore
Niet de Nederlandse nationaliteit hebt
In het buitenland hebt gewoond
Als een vorig huwelijk is ontbonden in het buitenland. Het kan een tijdje duren voor de benodigde stukken uit het buitenland in uw bezit zijn.

Getuigen

Het is verplicht om getuigen te hebben bij een huwelijk. Dat kunnen twee, drie of vier getuigen zijn. Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn.

Naamgebruik

Uw naam verandert niet. Wel kunt u de naam van de partner gebruiken. Dit geldt voor beide partners. U geeft na de huwelijksvoltrekking zelf bij uw woongemeente aan hoe u voortaan wil worden aangeschreven. Hiervoor kunt u gebruik maken van de formulieren op onze website. 

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Stadhuis, Raadszaal

Maandag t/m vrijdag 09:00-12:00 €365,00
Maandag t/m donderdag 13:00-16:30 €365,00
Vrijdag 13:00-16:30 €492,00
Zaterdag 09:00-16:30 €1058,00

Trouwkamer Stadskantoor

maandag t/m donderdag 09.00-12.00 €130,00 Met ambtenaar Burgerlijke Stand
maandag t/m vrijdag 09.00-12.00 €242,00 Met Buitengewoon ambtenaar Burgerlijke Stand
maandag t/m donderdag 13.00-16.30 €242,00 Met Buitengewoon ambtenaar Burgerlijke Stand

Spreekkamer Stadskantoor

Dinsdag 09:00-09:15 Gratis 3 maanden

Andere locaties (exclusief zelf te betalen huur voor locatie)

Maandag t/m vrijdag 09:00-12:00 €406,00
Maandag t/m vrijdag 13:00-16:30 €406,00
Zaterdag 09:00-16:30 €1033,00

Aanwijzen trouwlocatie

Eerste verzoek €254,00
Eerder aangewezen locatie (binnen 3 jaar) €126,00

Overige kosten

Trouwboekje/partnerschapsboekje kunstleer + duplicaat €35,60
Trouwboekje/partnerschapsboekje leer €46,25
Gemeenteambtenaar als getuige (per getuige) €40,25
Verzoek tot benoemen Buitengewoon Ambtenaar €97,10

Inlichtingen

Voor het maken van een afspraak voor huwelijksaangifte, voor het afspreken van de datum van een huwelijk of partnerschapsregistratie of voor meer inlichtingen over de gang van zaken rond de huwelijksvoltrekking, kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken (0113-249879).

Openingstijden

Maandag t/m woensdag 08.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 20.00 uur
Vrijdag 08:30 - 12:30 uur
Let op: Wij werken uitsluitend op afspraak

Correspondentieadres:
Postbus 2118, 4460 MC Goes.
Bezoekadres:
M.A. de Ruijterlaan 2, 4461 GE  Goes.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation