Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Eersel

Gemeente Eersel
Dijk 15
5521 AW Eersel

Trouwen in Eersel

Trouwen in de gemeente Eersel is een prachtige manier om jullie liefde te vieren. De gemeente biedt diverse locaties waar jullie het jawoord kunnen geven, van een intieme ceremonie in het gemeentehuis tot een groots feest in een van de prachtige buitenlocaties.

Bij het gemeentehuis kun je kiezen voor een ceremonie in de trouwzaal of een buitencivil ceremonie in de tuin van het gemeentehuis. Beide opties bieden een intieme en romantische setting.

Voor een groter feest is er ook keuze uit diverse trouwlocaties in Eersel. Bekijk hiervoor onze speciaal ingerichte pagina. Deze locaties bieden niet alleen een prachtige setting voor de ceremonie, maar ook voor de receptie en feest. Op deze pagina vind je locaties met veel verschillende opties. Gebruik de filters bovenaan de pagina om een goede selectie te maken van jullie wensen. 

De gemeente Eersel biedt ook de mogelijkheid tot het houden van een trouwceremonie in de openlucht. Dit kan in een van de vele parken. Dit zijn prachtige en intieme plekken om jullie liefde te vieren. Wat dacht je van een soort festival bruiloft in de open lucht? Elke plek in de gemeente kan eenmalig als trouwlocatie worden aangemerkt. 

Het trouwen in de gemeente Eersel garandeert een onvergetelijke en romantische dag. De diversiteit aan locaties zorgt ervoor dat er voor ieder paar een passende optie is. Van een intieme ceremonie tot een groots feest, de gemeente Eersel biedt het allemaal.

De gemeente Eersel biedt ook gratis trouwlocaties aan. Deze gratis opties zijn echter beperkt en vaak snel volgeboekt. Een van de gratis trouwlocaties is de prachtige tuin van het gemeentehuis. Hier kun je tijdens de zomermaanden kiezen voor een buitencivil ceremonie tussen de bloemen en bomen. Let wel op dat deze locatie alleen beschikbaar is tijdens kantooruren en er geen feestmogelijkheden zijn. 

Meer weten over trouwen in Eersel? Lees dan verder of bezoek de website van de gemeente.

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Maandag tot en met vrijdag
Gemeentehuis € 507,70
Eigen locatie € 507,70

Zaterdag
Gemeentehuis € 554,95
Eigen locatie € 554,95

* op zondag is het niet mogelijk om te trouwen in gemeente Eersel. 

De kosten voor een trouwboekje zijn: € 28,40
De kosten voor het benoemen van een eigen buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (babs) voor één dag zijn: € 57,35.
De kosten voor een omzetting van een geregistreerd partnerschap in een huwelijk aan de balie: € 57,35.
Voor het wijzigen en/of annuleren van de gereserveerde datum of locatie brengen wij € 24,10 in rekening.

Er is op maandagochtend om 9.00 uur of 9.30 uur de mogelijkheid om gratis te trouwen | partnerschap aan te gaan voor de inwoners van de gemeente Eersel. Dit is een sobere aangelegenheid waar slechts een beperkt aantal (maximaal 15) personen bij aanwezig kunnen/mogen zijn.

Er mag geen muziek gedraaid worden
Er zijn geen bloemen aanwezig
Er mag geen rijst of bloemen gestrooid worden (ook niet buiten het gemeentehuis)
Er is geen bode aanwezig
Je kunt geen gebruik maken van getuigen van de gemeente
De tijdsduur is maximaal 15 minuten
De ambtenaar van de burgerlijke stand draagt geen toga

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation