Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Ede

Gemeente Ede
Bergstraat 4
6711 DD Ede

Trouwen in Ede

Een onvergetelijke dag

De mooiste dag van uw leven? Dat moet uw trouwdag zijn. Een dag waarop u met veel plezier en een goed gevoel terugkijkt. Voordat u beiden het jawoord uitspreekt, moet er veel gebeuren. Het versturen van uitnodigingen, het uitzoeken van de bruidsjapon, het regelen van een feestzaal. En natuurlijk de keuze voor de plaats waar u het burgerlijk huwelijk laat voltrekken.

Ede heeft verschillende trouwlocaties. U kiest de plek die het beste bij u past. Past een romantische plek bij u? Dan kunt u kiezen voor Huis Kernhem. Schitterend gelegen in een authentieke en bosrijke omgeving. In Ede bent u altijd het stralende middelpunt. Ook als het gaat om de ceremonie zelf. Een korte formele huwelijkssluiting of een uitgebreide toespraak, de keuze is aan u. Samen met de ambtenaar van de burgerlijke stand bepaalt u stap voor stap de plechtigheid.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Ede.

Deze pagina staat boordevol informatie voor bruidsparen. Misschien hebt u er al voor gekozen om uw huwelijk in de gemeente Ede te laten voltrekken of misschien moet u nog een keuze maken.

Ik wens u in ieder geval een onvergetelijke dag en een zonnige
toekomst toe.

Trouwlocaties

Huis Kernhem is de trouwlocatie van de gemeente. Maar u kunt ook trouwen op de onderstaande locaties. Via de knop 'Voorgenomen huwelijk melden' vindt u informatie en foto's van alle trouwlocaties. Houd er rekening mee dat u dan wel moeten betalen voor de huur van de locatie.

Kasteel Hoekelum, Bennekom
Restaurant Buitenzorg, Ede
Partyrestaurant De Veenderhoeve, De Klomp
Parkhotel Hugo de Vries, Lunteren
Het Uilenbos, Lunteren

Trouwt u liever op een andere locatie? Dan vult u de akkoordverklaring. De eigenaar van de locatie geeft dan aan dat hij of zij ermee akkoord is eenmalig een gemeentelijke trouwlocatie te zijn. Het ingevulde formulier stuurt u mee bij het melden van het voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Reservering trouwlocatie

In Ede kunt u bovenstaande trouwlocaties aan de balie van afdeling Burgerzaken, telefonisch of via internet reserveren. Ga naar www.ede.nl en klik op wonen, wijkbeheer en veiligheid.

Trouwen of geregistreerd partnerschap

U wilt uw liefde voor elkaar bevestigen voor elkaar en voor de wet. Dat kunt u doen door te trouwen of door een geregistreerd partnerschap aan te gaan. In Ede regelt u dat eenvoudig online.

U reserveert de datum, tijd, locatie en trouwambtenaar. Dit kunt u maximaal 1 jaar voor het huwelijk/geregistreerd partnerschap reserveren.

Na uw reservering krijgt u van ons een bevestiging per e-mail met o.a. een formulier ‘melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap’. Dit formulier stuurt u getekend naar ons terug. Dit kan per e-mail of post. De ‘melding voorgenomen huwelijk/geregistreerd partnerschap’ moet minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar voor de datum van het huwelijk of geregistreerd partnerschap zijn goedgekeurd.

Trouwambtenaar

Een huwelijk of geregistreerd partnerschap wordt voltrokken door een trouwambtenaar. In Ede kunt u kiezen tussen een aantal trouwambtenaren.
Bij de online huwelijksreservering ziet u meer informatie over hen en maakt u uw keuze. Als de door u opgegeven trouwambtenaar op uw huwelijksdag niet kan, wijzen we u een ander toe. 

U kunt ook zelf een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (Babs) laten aanwijzen voor uw huwelijk of geregistreerd partnerschap. Een voorwaarde is dat diegene al een (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand is in een andere gemeente. Dien een verzoek voor een Babs minimaal zes weken voor uw huwelijksvoltrekking/partnerschapsregistratie in

Kosten 2024 (onder voorbehoud)

Ma t/m vrij tussen 9:00 en 17:00 uur € 549,90
Ma t/m vrij na 17:00 uur en op zaterdag € 179,85extra
Ma, di, do, vr om 12:00 uur (administratief) € 164,35
Trouw- of partnerschapsboekje € 20,00
Getuigen geregeld door de gemeente (per getuige) € 25,60

Inlichtingen

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken in het gemeentehuis, ingang Publiekszaken, telefoon 14 0318.
Voor de openingstijden zie www.ede.nl

 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation