Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Castricum

Gemeente Castricum
Raadhuisplein 1
1902 CA Castricum

Trouwen in Castricum

Allereerst gefeliciteerd met jullie verloving! Want als je op deze pagina bent beland, dan is de kans groot dat je of bezig bent met het voorbereiden van jullie bruiloft of erover denkt om binnenkort een aanzoek te doen, waardoor je jezelf nu alvast een beetje aan het oriënteren bent over trouwen in Castricum. 

Hoe dan ook: er staat jullie een spannende tijd te wachten. Voordat je elkaar het jawoord kunt geven, moet je een hoop regelen, te beginnen bij de trouwlocatie. Zonder spetterende locatie geen spetterend feest! 

Maar daarvoor ben je hier al op de juiste pagina aanbeland. Wij hebben namelijk alle trouwlocaties in Castricum al voor je verzameld. En wat kun je hier gave trouwlocaties vinden, zeg. Niet zo gek dat al die toerist zo dol zijn op Castricum! Je hebt prachtige duinen en strand nabij Bakkum en Castricum aan zee en kunt in Limmen genieten van de indrukwekkend bloembollenvelden. 

Je ziet: er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om een fantastische wedding shoot te doen tijdens de bruiloft. Daarnaast zijn er tal van trouwlocaties die enorm romantisch zijn. Neem eens een kijkje tussen de opties. Met de filters bovenaan de pagina maak je eenvoudig de selectie wat kleiner. Maar onze gouden tip is: ga overal eens eventjes kijken. Dat geeft toch altijd een hele andere belevenis dan foto’s online. Of lees de reviews van bruidsparen die jullie voorgingen. Dat geeft ook al een goede indruk! 

Gratis trouwen in Castricum? Dat kan op de woensdag om 9:15 en om 9:45. Eén van jullie moet geregistreerd zijn in Castricum en er mogen alleen getuigen bij zijn, zoals vaak het geval is bij gratis trouwen. Meer weten over trouwen in Castricum? Lees dan hieronder verder of bezoek de website van de gemeente zelf. 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Huwelijk woensdag 9:15 en 9:45 uur gratis
Maandag t/m vrijdag 09:00-21:00 in het gemeentehuis € 671,80
Maandag t/m vrijdag 09:00-21:00 in het gemeentehuis met eigen BABS en benoeming € 571,70
Zaterdag 09:00-21:00 in het gemeentehuis € 790,90
Zaterdag 09:00-21:00 in het gemeentehuis met eigen BABS en benoeming € 690,80
Zondag 09:00 - 21:00 in het gemeentehuis met eigen BABS en benoeming € 810,00
Zondag 09:00-21:00 in het gemeentehuis € 910,00  
Maandag t/m zaterdag 09:00-21:00 op een andere locatie € 575,30
Maandag t/m zaterdag 09:00-21:00 op een andere locatie met eigen BABS en benoeming € 475,20
Zondag 09:00 - 21:00 op een andere locatie met eigen BABS en benoeming € 616,60
Zondag 09:00-21:00 op een andere locatie € 716,70   
Trouwen in gewone woning tarieven verhoogd met € 113,60
Flitspartnerschap/huwelijk registratie (en ambtelijke omzetting) € 221,40
Flitspartnerschap/huwelijk registratie met max. 10 personen (incl. bruidspaar en getuigen) zonder toespraak. Dit kan alleen tijdens openingstijden. € 353,50
Getuige van de gemeente € 62,30
Verklaring huwelijksbevoegdheid € 27,50
Benoemen eigen BABS € 113,90
Trouwboekje eenvoudig van kunststof € 31,20
Trouwboekje luxe van leer € 65,10

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation