Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Capelle aan den IJssel

Gemeente Capelle aan den IJssel
Rivierweg 111
2903 AR Capelle aan den IJssel

Trouwen in Capelle aan den IJssel

De dag van uw huwelijk of partnerschap, dat moet echt úw dag zijn. U maakt een grote persoonlijke beslissing, dus die dag wilt u het liefst in op uw manier invullen. Daarom kunt u in Capelle kiezen voor de huwelijkslocatie die het beste bij u past: de sfeervolle trouwzaal van ons moderne gemeentehuis, het rijksmonument het Van Cappellenhuis, aan het water bij Zalmhuis of ‘t Hooghe Water, of in de landelijke sfeer  van de Johannahoeve.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Capelle aan den Ijssel.

De afdeling Publiekszaken van de gemeente stelt alles in het werk om deze bijzondere gebeurtenis goed te laten verlopen. U bent van harte welkom.

Melding voorgenomen huwelijk/partnerschapsregistratie (in ondertrouw gaan)

Als u gaat trouwen of een partnerschap wilt registreren in Capelle, dan meldt u dit vooraf. Vroeger heette dit ondertrouw. De melding maakt u minimaal 2 weken van tevoren en blijft 1 jaar geldig.

Benodigde documenten

Onder het kopje 'Documenten voor melding voorgenomen huwelijk/partnerschapsregistratie' kunt u lezen of u nog documenten moet inleveren. Het verzamelen van de documenten kan veel tijd in beslag nemen. 

Geldigheid

LET OP: Nadat u de melding  van uw voorgenomen huwelijk/partnerschapsregistratie heeft gedaan, moet u minimaal 2 weken wachten voordat u mag trouwen. Let hierop bij de planning van uw huwelijk! De melding is geldig tot een jaar na ondertekening. Na dat jaar vervalt de melding en moet u opnieuw een melding doen.

Woont u niet in Nederland?

Als u en uw partner niet in Nederland wonen, maar u en/of uw partner bezit(ten) wel de Nederlandse nationaliteit, dan doet u in Den Haag melding van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. De gemeente Den Haag kijkt slechts of de documenten compleet zijn. De gemeente waar het huwelijk wordt voltrokken beoordeelt of de door u getoonde documenten voldoende zijn voor een huwelijk of partnerschapsregistratie.

Trouwzaal in het gemeentehuis

In het gemeentehuis hebben we een aparte trouwzaal. De zaal is modern en sfeervol ingericht met een mooie bruidsbank. U kunt hier terecht met kleine en grote gezelschappen. Er is een geluidsinstallatie aanwezig zodat u uw eigen muziek kunt laten horen. De zaal bevindt zich in het gemeentehuis op de begane grond en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Overige trouwlocaties

Fuiks eten & drinken
Isala theater
Golf & Country Club
Restaurant de Roode Leeuw
Restaurant Perceel
Restaurant-wijnbar De Bank
Van Capellenhuis
Zalmhuis Brasserie

Buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand

Uw huwelijk of partnerschapsregistratie wordt voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Dit zijn ambtenaren die alleen in dienst zijn bij de gemeente voor het voltrekken van huwelijken. Zij willen van iedere wettelijke huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie een unieke gebeurtenis maken. Als u wilt, kunt u van te voren spreken met de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand die uw huwelijk of registratie voltrekt. Zo krijgt u een persoonlijker contact, zodat de ambtenaar tijdens de ceremonie op uw persoonlijke wensen en omstandigheden kan inspelen. Twee weken vóór uw huwelijk of registratie neemt de ambtenaar die de ceremonie zal voltrekken, contact met u op voor een afspraak.  Heeft u voorkeur voor een bepaalde ambtenaar, laat dit dan weten bij de aangifte. Wij doen ons best aan uw wens te voldoen.

Nico Goezinne

Het gaat om jullie. Om welke sfeer jullie willen, wat jullie willen vertellen, willen laten horen en zien. Het gaat erom dat jullie en jullie gasten goede herinneringen aan het huwelijk overhouden, zowel aan de voorbereidingen, als aan de uitvoering van jullie huwelijksceremonie. En ik kan zeggen: ik heb er al zin in!”

Margriet van der Linde

In 2011 ben ik benoemd als trouwambtenaar van gemeente Capelle aan den IJssel. Een leuke gemeente met mooie locaties om te trouwen. De trouwdag is toch een hele speciale dag. En alle bruidsparen hebben daar eigen ideeën over. Dat maakt mijn werk juist zo bijzonder. Je mag toch een belangrijk stuk op de huwelijksdag samen met een bruidspaar invulling geven. Het contact met het bruidspaar voor de huwelijksdag is altijd heel leuk. Je spreekt af bij mensen thuis, dat geeft al een heel ontspannen sfeer. In dat gesprek zorg je ervoor dat de verwachtingen duidelijk zijn en kun je meedenken als er nog vragen zijn.

Dorien Waasdorp

Ik ben zelf in Capelle aan den IJssel getrouwd in 2008 (in het Zalmhuis) en vind het dan ook bijzonder om in deze gemeente Babs (Buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand) te zijn. Inmiddels ben ik gelukkig getrouwd en moeder van 2 kinderen. Ik vind het een voorrecht om voor jullie een bijzonder moment bijzonder te maken. Graag kom ik een aantal weken voor de bruiloft langs om kennis met elkaar te maken, jullie verhalen te horen en samen de ceremonie voor te bereiden, zoals jullie dit graag wensen. Naast mijn 'werk' als Babs ben ik zelfstandig HR-manager en -trainer.

Egon Oltmans

Graag maak ik jullie huwelijksceremonie tot "het" hoogtepunt van jullie trouwdag, de mooiste dag in jullie leven. De ceremonie net iets anders dan verwacht, een goed opgebouwd herkenbaar verhaal dat op een ontspannen, humorvolle en warme manier wordt gebracht, dan is dat een mooie start van "jullie" trouwdag. Met veel belangstelling verdiep ik mij in jullie levensverhaal en stel ook vragen aan jullie ouders, getuigen en ceremoniemeester als jullie dat toestaan."

"Voorts ben ik gelukkig getrouwd en heb liefdevolle kinderen en kleinkinderen. Naast trouwambtenaar ben ik ook Business Development Manager Europa in de Olie & Gas branche."

Hanna Tutupoly

"In mijn rol als trouwambtenaar luister ik aandachtig naar jullie wensen en ideeën en stel ik verdiepende vragen. Ik zet mij met veel enthousiasme en betrokkenheid in om jullie liefdesverhaal om te zetten in een onvergetelijke ceremonie. Samen bereiden we dit bijzondere moment voor om een speciale invulling te geven aan jullie trouwdag."

"De huwelijksceremonie is toch het meest romantische hoogtepunt van jullie trouwdag. Het moment waarop het Ja-woord een hele bijzondere betekenis krijgt. Een plechtige gelegenheid, waarbij het gaat om maatwerk. Samen gaan we ervoor zorgen dat dit een onvergetelijke gebeurtenis wordt vol liefde, passie, warmte en waar mogelijk ook met een vleugje humor."

"Oh, en nog even over mijzelf."

"In het dagelijkse leven heb ik als leidinggevende de zorg voor een enthousiast team en zorgen we samen dat we doen wat we beloven."

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Trouwzaal gemeentehuis

De kosten voor een huwelijk of registratie van een partnerschap:

maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur: € 544,90
zaterdag tussen 9.00 en 12.00 uur: € 848,15

Gratis huwelijk of geregistreerd partnerschap

Op donderdagochtend tussen 9.00 en 9.30 uur kunt u in het gemeentehuis gratis trouwen of uw partnerschap registeren. Let op: De gemiddelde wachttijd is 6 maanden.

De bijeenkomst duurt maximaal 15 minuten. Er zijn maximaal 6 personen aanwezig: u als bruidspaar/partners en de getuigen. Het huwelijk of de registratie vindt plaats in een kleine zaal in het gemeentehuis. 

Maak eerst een melding voorgenomen huwelijk of partnerschap. Daarna nemen we contact met u op voor een trouwdatum of datum voor uw partnerschap.

Trouwlocaties in Capelle

De kosten voor een huwelijk of registratie van een partnerschap op locatie:

maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 20.00 uur: € 421,80
zaterdag tussen 9.00 en 20.00 uur: € 452,85
Let op: Dit zijn de kosten voor het sluiten van het huwelijk of het registreren van een partnerschap. De kosten van de locatie komen hier nog bij. Dit regelt u zelf met de eigenaren of beheerders van de locatie.
aanvragen van een eenmalige trouwlocatie: € 213,65.

Trouwboekje

als u wilt, kunt u een trouwboekje kiezen. Dit hoeft niet.

Kunstleer
trouw-/registratieboekje kunstleer (inclusief uittreksel Burgerlijke Stand): € 45,90
U kunt kiezen uit de kleuren: groen, lichtblauw, paars, rood en zwart.

Leer
trouw-/registratieboekje leer (inclusief uittreksel Burgerlijke Stand): € 59,70
U kunt kiezen uit de kleuren: wit, bordeauxrood en zwart

Eigen trouwambtenaar

Trouwambtenaar uit andere gemeente
Wilt u een trouwambtenaar uit een andere gemeente? Dan moet deze ambtenaar benoemd worden tot 'trouwambtenaar voor één dag' in onze gemeente. U betaalt hiervoor € 192,15.

Familielid of vriend
Wilt u dat een familielid of vriend uw huwelijk sluit? Dan moet de rechter deze persoon beëdigen en daarna moet de gemeente hem of haar benoemen tot trouwambtenaar voor één dag in onze stad. 

op een werkdag: € 331,85
op zaterdag: € 436,70

Extra kosten

omzetting partnerschap naar huwelijk: € 74,20
verklaring huwelijksbevoegdheid: € 29,00
getuige, als de gemeente deze moet verzorgen € 61,75 per getuige. Alleen in uitzonderlijke gevallen zorgen wij voor 1 of 2 getuigen.

Annuleren of veranderen

Wilt u de datum veranderen of annuleren, dan zijn daar kosten aan verbonden.

langer dan een maand van tevoren: € 62,20
korter dan een maand van tevoren: € 124,55
Als u de datum van een gratis huwelijk of registratie partnerschap wilt veranderen of annuleren, kost dat € 62,20.

Meer informatie

Met vragen over uw huwelijk of partnerschapregistratie kunt u terecht bij de afdeling Publiekszaken. Publiekszaken is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 14.00 uur en op woensdagmiddag tot 16.00 uur. Ook kunt u tussen 14.00 en 16.00 uur telefonisch contact opnemen via 14 010.

 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation