Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Bunnik

Gemeente Bunnik
Singelpark 1
3984 NC Bunnik

Trouwen in Bunnik

Jullie willen graag trouwen in de gemeente Bunnik omdat jullie er wonen of omdat jullie hebben gehoord van het onderzoek van de Elsevier, waaruit blijkt dat Bunnik in de top 10 staat van beste plekken om te wonen! Op verschillende aspecten, zoals voorzieningen, economie en werk, natuur, rust en ruimte, bereikbaarheid en leefklimaat, scoort Bunnik hoog. Maar dat wisten jullie natuurlijk al lang. 

Ook op het gebied van trouwlocaties heeft Bunnik veel te bieden. Er zijn verschillende soorten locaties waar jullie elkaar het jawoord kunnen geven. Neem maar eens een kijkje op onze pagina speciaal over trouwlocaties in Bunnik. Hier vind je de mooiste beschikbare trouwlocaties in de gemeente Bunnik en misschien nog iets verder daaromheen. 

Weten jullie al wat je zoekt in een trouwlocatie? Wordt het een grote of intieme bruiloft? En in welke omgeving willen jullie graag trouwen? Welke stijl en sfeer mag de trouwlocatie zelf hebben? Allemaal belangrijke vragen. Als jullie al een goed idee hebben, dan kun je middels de filters bovenaan de pagina eenvoudig de beste trouwlocaties voor jullie eruit filteren. Zo niet, dan zouden we zeggen: bekijk ze gerust even allemaal. De bruidsparen die jullie voor zijn gegaan hebben misschien al wel een handige review voor jullie achtergelaten. 

Zijn jullie eruit op welke trouwlocatie jullie de belangrijkste dag van je leven gaan vieren? Dan kun je het huwelijk eenvoudig aanmelden op de website van de gemeente zelf. 

En dan… begint het genieten! De belangrijkste voorbereidingen en alle dingen waar jullie aan moeten denken, kunnen jullie vinden op onze website. Willen jullie graag eerst meer weten over trouwen in Bunnik? Dan kun je op deze pagina blijven en je nog even verder inlezen. Via het menu bovenin kun je inspiratie opdoen over allerlei onderwerpen rondom trouwen en natuurlijk hebben wij al allemaal professionals en leveranciers klaarstaan om jullie verder te helpen met jullie trouwdroom. Succes! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Normaal tijdstip: maandag van 10.30 - 17.00 uur en dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur

Trouwzaal, met Babs van de gemeente  € 608,65 
Trouwzaal, eenmalige onervaren Babs € 672,90  
Trouwzaal, eenmalige onervaren Babs € 1047,85    
Andere vaste trouwlocatie met Babs van de gemeente € 466,00  
Andere vaste trouwlocatie met eenmalige ervaren Babs € 530,25    
Andere vaste trouwlocatie met eenmalige onervaren Babs € 905,20   
Brothers Horeca Groep (BHG) trouwlocatie met BHG-Babs (kosten voor administratieve afhandeling) € 256,75 
Vrije trouwlocatie met Babs van de gemeente € 657,40    
Vrije trouwlocatie met eenmalige ervaren Babs € 721,65   
Vrije trouwlocatie met eenmalige onervaren Babs € 1096,66

Bijzonder tijdstip: maandag t/m vrijdag na 17.00 uur en zaterdag van 9.00 - 20.00 uur

Trouwzaal, met Babs van de gemeente € 760,75
Trouwzaal, eenmalige onervaren Babs € 748,95
Trouwzaal, eenmalige onervaren Babs € 1199,95
Andere vaste trouwlocatie met Babs van de gemeente € 542,05
Andere vaste trouwlocatie met eenmalige ervaren Babs € 530,25
Andere vaste trouwlocatie met eenmalige onervaren Babs € 981,25
Brothers Horeca Groep (BHG) trouwlocatie met BHG-Babs (kosten voor administratieve afhandeling) € 256,75
Vrije trouwlocatie met Babs van de gemeente € 733,45
Vrije trouwlocatie met eenmalige ervaren Babs € 721,65
Vrije trouwlocatie met eenmalige onervaren Babs € 1172,65

Overige kosten

Trouwboekje met leren omslag (donkerblauw) € 37,95
Trouwboekje met kunststof omslag (donkerrood) € 17,10
Omzetting geregistreerd partnerschap in huwelijk (balie) € 16,85
Gemeentepersoneel als getuige (per getuige) € 36,30
Verklaring van huwelijksbevoegdheid € 29,00

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation