Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Borsele

Gemeente Borsele
Stenevate 10
4451 KB Borsele

Trouwen in Borsele

Zijn jullie woonachtig in Borsele of zijn jullie gewoon buitengewoon gecharmeerd van deze gemeente? Dan willen jullie ook vast en zeker een trouwlocatie in Borsele zoeken. De gemeente ligt, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, in de provincie Zeeland, wat betekent dat er veel water in en om de gemeente te vinden is. Denken jullie wat wij denken? Een bruiloft op het strand! 

Trouwen op het strand is de laatste jaren erg populair geworden. Niet gek, want wie houdt er nu niet van een strandfeestje? Het wordt vanwege het festival-gevoel ook wel een festival bruiloft genoemd. Maar of jullie nu op het strand trouwen of liever een boot pakken en daarop het jawoord zeggen - je bent hier aan het goede adres voor de perfecte trouwlocatie in Borsele. 

We hebben namelijk een pagina toegewijd aan alle speciale trouwlocaties in de gemeente Borsele. Je kunt hier ervaringen van andere bruidsparen lezen, maar ook direct contact opnemen of eerst even rustig de sfeer bekijken van de trouwlocatie waarop jullie oog is gevallen. 

Mooie locatie gevonden? De gemeente heeft vijf trouwambtenaren die staan de popelen om jullie in de echt te verbinden. Willen jullie liever dan een bekende jullie trouwt, bijvoorbeeld een familielid, een vriend of een BN’er? Dan kunnen jullie hiervoor een verzoek indienen bij de gemeente. Doe dit wel op tijd! Er gaat enige tijd overheen.  

Bij de gemeente Borsele hebben ze geen suffe raadszaal om in te trouwen, nee; dit doen jullie op de trouwboerderij. Deze boerderij is zeer karakteristiek. Een eigen locatie kiezen kan natuurlijk ook. Bij andere trouwlocaties heb je wel iets meer plek voor alle gasten. Bekijk alle trouwlocaties op onze pagina. Via de handige filters kunnen jullie de locaties sorteren op wat jullie belangrijk vinden. Succes met het vinden van de perfecte trouwlocatie in de gemeente Borsele! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Kosten huwelijk, geregistreerd partnerschap of omzetting partnerschap in de trouwboerderij door een trouwambtenaar van de gemeente.

Maandag t/m vrijdag € 413,55
Dinsdag (om 9.00 en 9.15) Kosteloos
Zaterdag € 856,05

Kosten huwelijk, geregistreerd partnerschap of omzetting partnerschap in de trouwboerderij door een eigen trouwambtenaar.

Maandag t/m vrijdag €589,65
Zaterdag € 1032,15

Kosten huwelijk, geregistreerd partnerschap of omzetting partnerschap op eigen locatie door een trouwambtenaar van de gemeente.

Maandag t/m vrijdag tussen 11.00 uur en 16.00 uur € 589,65
Maandag t/m vrijdag voor 11.00 en na 16.00 € 1032,15
Zaterdag € 1032,15

Huwelijk, geregistreerd partnerschap of omzetting partnerschap in huwelijk op eigen locatie door een eigen trouwambtenaar.

Maandag tot en met zaterdag € 765,75

Overige kosten

Getuige van de gemeente, per getuige € 19,65
Trouwboekje luxe uitvoering € 33,55

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation