Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Bergen (NH)

Gemeente Bergen (NH)
Jan Ligthartstraat 4
1817 MR Bergen (NH)

Trouwen in Bergen Noord Holland

De gemeente Bergen in Noord-Holland is een hele veelzijdige gemeente. Je vindt hier veel kunst en cultuur, maar ook natuur. Zijn je partner en jij kunst en/of cultuurliefhebbers en willen jullie graag in het huwelijksbootje stappen? Dan is deze gemeente perfect voor jullie! Mochten jullie al woonachtig zijn in Bergen dan hoeven we jullie dat natuurlijk niet te vertellen, maar als Bergen nieuw voor jullie is, dan heten we je van harte welkom. Laat Bergen je verwonderen! 

Er zijn vele trouwlocaties in de gemeente Bergen waar je terecht kunt. Veel van deze trouwlocaties vind je op of rondom het water. Niet verwonderlijk natuurlijk, want Bergen ligt aan zee. Vinden jullie het geweldig om aan zee of op zee te trouwen? Denk aan een beach party of een minicruise samen met jullie bruiloftsgasten. Dat is toch gaaf?! Bekijk de rederijen en andere trouwlocaties op onze website en neem direct contact met ze op om de mogelijkheden te bespreken. 

Vinden jullie het prettiger om toch met de voeten aan het vasteland te blijven staan, ook dan heb je nog meer dan genoeg keuze uit trouwlocaties in de gemeente Bergen. Er zijn verschillende eeuwenoude kerken waar je kunt trouwen, maar er zijn heus ook modernere trouwlocaties te vinden. Zo zijn er verschillende hotels en restaurants die je kunt boeken, maar ook trouwen in een heus fort behoort tot de mogelijkheden. 

Gratis trouwen kan in de gemeente Bergen in Noord-Holland overigens op maandag en woensdag om 9:00. Er geldt hier wel een voorwaarde: één van jullie moet al geregistreerd zijn in de gemeente. 

Benieuwd wat andere bruidsparen vonden van verschillende trouwlocaties in Bergen, Noord-Holland? Op de pagina trouwlocaties in Bergen, Noord-Holland vind je naast alle informatie van de locaties ook reviews. Vele bruidsparen gingen jullie voor… Hoe hebben zij het ervaren?

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

maandag en woensdag om 09:00 uur in het gemeentehuis gratis
maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur in het gemeentehuis € 449,20
Iedere dag op een vaste of vrije locatie € 449,20
Omzetten van partnerschap in huwelijk € 449,20
Het op verzoek benoemen van een trouwambtenaar € 32,70
Een ambtenaar als getuige bij een huwelijk of partnerschap in gemeentehuis € 17,80
Trouwboekje: plastic omslag € 17,80
Trouwboekje: leren omslag € 35,70

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation