Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Barneveld

Gemeente Barneveld
Raadhuisplein 2
3771 ER Barneveld

Trouwen in Barneveld

Geachte Bruidspaar,

Van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk. Als u hebt gekozen om in de Gemeente Barneveld te trouwen, dan heeft u een prima keuze gemaakt. U bent er van verzekerd dat onze medewerkers zich optimaal inzetten om uw trouwdag tot een onvergetelijke dag te maken.  Een passende ambiance is natuurlijk een vereiste voor een geslaagde trouwdag. In de Gemeente Barneveld kunt u kiezen uit twee locaties: het Oude Raadhuis en Huize de Schaffelaar. Daarnaast is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om te trouwen op een door u zelf gekozen locatie.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Barneveld.

Lastig om een keuze te maken? Kijk dan op onze website. Daar staat alle informatie over een huwelijksvoltrekking in de Gemeente Barneveld op vermeld. Ook is het uiteraard mogelijk om eens een kijkje nemen op onze sfeervolle locaties. Maar voordat het zover is, moet u nog veel voorbereidingen treffen. Daarbij kan deze pagina u goed van pas komen. Deze bevat een schat aan informatie over de vele zaken rond de huwelijksvoltrekking. Ik hoop dat u geïnteresseerd bent om in onze mooie Gemeente Barneveld uw huwelijk te laten voltrekken. Vooruitlopend op die plechtigheid wil ik u vanaf deze plaats van harte feliciteren en wens u veel geluk.

Jacco van der Tak
burgemeester van de Gemeente Barneveld

Trouwen in de Gemeente Barneveld

De gemeente Barneveld beschikt over twee originele trouwlocaties. Daarnaast kunt u ook trouwen op een zelf gekozen locatie. U kunt hier ieder heel uur trouwen van maandag tot en met vrijdag van 10:00 uur t/m 16:00 uur. Op zaterdag kunt u in het Oude Raadhuis trouwen tot uiterlijk 12:00 uur, op andere locaties kan dit tot uiterlijk 14:00 uur.

Melding voorgenomen huwelijk (ondertrouw)

De eerste officiële stap bij trouwen of geregistreerd partnerschap is een melding maken van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Voor het gemak kunt u ‘melding voorgenomen huwelijk’ ook  als ‘ondertrouw’ lezen.

De melding voorgenomen huwelijk moet u in de trouwgemeente doen. U kunt uiterlijk twee weken en ten hoogste één jaar voor de huwelijks- of geregistreerd partnerschapsdatum de melding schriftelijk of persoonlijk doen. 

Benodigde documenten

Bent u in Nederland geboren en woont u in Nederland? Dan hoeft u bij het doen van de melding in de gemeente Barneveld geen uittreksels of akten te overleggen. Als u in een andere gemeente gaat trouwen, kun u bij de betreffende gemeente navragen welke documenten u moet inleveren.

Wanneer u niet in Nederland bent geboren of een niet-Nederlandse nationaliteit bezit moet u wel documenten overleggen. U moet er rekening mee houden dat het opvragen van documenten uit het buitenland soms lange tijd in beslag neemt. Ook moeten de documenten voldoen aan diverse eisen. De eisen verschillen per land en kunt u navragen bij de afdeling Bestuur en Dienstverlening, team Publiekszaken, telefoonnummer 14 0342 (netnummer niet nodig).

Indien u een niet-Nederlandse nationaliteit heeft, dan is het soms ook nodig dat u een eigen verklaring bij de burgerlijke stand invult en ondertekent.

Parkeren voor gasten

Na de melding voorgenomen huwelijk of partnerschap (ondertrouw) ontvangt u parkeerontheffingen voor daggasten die met auto’s komen.Hiermee kan een aantal auto’s gratis op het plein voor het gemeentehuis parkeren.Andere gasten kunnen parkeren op de parkeerterreinen in de buurt.Er zijn zowel gratis als betaalde mogelijkheden.Als u de melding digitaal doet, dan ontvangt u via uw e-mail de ontheffingen .Afhankelijk van het aantal daggasten zijn dit 10 tot maximaal 20 ontheffingen.

Muziek tijdens de ceremonie

U kunt tijdens de plechtigheid muziek (laten) afspelen.

Dit kan bij binnenkomst van de trouwzaal, bij het onderteken van de akten en/of bij het vertrek uit de trouwzaal.

U kunt de muziek op 2 manieren aanleveren:

U neemt zelf een usb-stick mee met losse mp3-bestanden. (Niet in mapjes zetten en geen zip-bestanden). U doet er een aantekening bij wanneer welk nummer gedraaid moet worden.

U neemt een playlist mee op uw smartphone. Deze kan verbinding maken met bleu tooth. Kort voor de ceremonie (op de dag zelf) vraagt u de bode om een code. Hiermee kunt u de muziek via bleu tooth over de speakers te laten horen. U zorgt er zelf voor dat de muziek op het juiste moment wordt afgespeeld.

Strooien

Het is niet toegestaan om confetti, rijst of rozenblaadjes te strooien bij het Oude Raadhuis.Als feestelijk alternatief is het wel mogelijk om bellen te blazen of ballonnen mee te brengen.

(Huis)dieren

(Huis)dieren worden niet in de trouwzaal toegelaten.

Huwelijksvoltrekking

De gemeente Barneveld heeft verschillende Buitengewoon Ambtenaren van de Burgerlijke Stand. Op de website stellen zij zich voor. Heeft u een voorkeur voor één van onze trouwambtenaren? U kunt dit tot uiterlijk twee maanden voor uw huwelijk aangeven. De trouwambtenaar die u gaat trouwen neemt ongeveer twee weken voor uw huwelijk contact met u op. Tijdens een persoonlijk gesprek met de trouwambtenaar kunt u uw wensen met betrekking tot de huwelijksvoltrekking kenbaar maken. Want hoewel een huwelijkssluiting aan wettelijk regels gebonden is, is er daarnaast veel mogelijk om de plechtigheid een persoonlijk karakter te geven. Wilt u een korte (en formele) huwelijkssluiting, of juist een uitgebreide plechtigheid. De trouwplechtigheid duurt afhankelijk van uw wensen, tussen de 10 minuten en een halfuur. Ook kunt u tijdens de huwelijksplechtigheid muziek afspelen. Dit kan bij binnenkomst van de trouwzaal, bij het ondertekenen van de akte en/of bij het vertrek uit de trouwzaal. U neemt zelf een cd mee met daarop vermeldt welk nummer op welk tijdstip gedraaid moet worden. U kunt er ook voor kiezen dat er live muziek wordt gemaakt. U maakt daarover afspraken met de trouwambtenaar.
Trouwt u in het Oude Raadhuis? U ontvangt bij de huwelijksaangifte parkeerontheffingen, zodat uw daggasten op het plein bij het gemeentehuis kunnen parkeren.

Let op:
Het is niet toegestaan om confetti, rijst of rozenblaadjes te strooien bij onze trouwlocaties. Ook worden (huis)dieren, met uitzondering van blindengeleide honden, in de trouwzaal niet toegelaten. Wij vragen daarvoor uw begrip.

Heeft u vragen?

Voor meer informatie kunt u onze website raadplegen. Hierop kunt u ook de beschikbaarheid van onze trouwlocaties zien in de online trouwagenda. Telefonisch is de afdeling Publiekszaken bereikbaar via het nummer: 14 0342 (geen netnummer nodig).

Huize de Schaffelaar

Wilt u een reservering maken voor huize de Schaffelaar? Neemt u dan contact op met Kasteelfeesten, telefoonnummer 0342-451150, om de beschikbaarheid te checken. Daarna kunt u daadwerkelijk de reservering voor deze locatie bij de gemeente telefonisch vastleggen. Voor het trouwen op deze locatie betaald u naast de leges aan de gemeente, kosten voor de huur van de locatie.

Trouwen op locatie

In de gemeente Barneveld is het – naast de bovenstaande locaties – mogelijk om op iedere locatie in de gemeente te trouwen. Voor trouwen op locatie gelden wel diverse voorwaarden; deze vindt u onderaan deze pagina. Op uw verzoek wordt een locatie aangewezen als trouwlocatie voor uw huwelijk. U sluit hiervoor samen met de eigenaar/beheerder van de locatie een overeenkomst. Ook deze overeenkomst vindt u hieronder. Let op: de overeenkomst moet minimaal drie maanden vóór de datum van de huwelijksvoltrekking zijn overlegd om tot aanwijzing als trouwlocatie over te kunnen gaan. Binnen 30 dagen na binnenkomst ontvangt u een beslissing op uw verzoek.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

In de gemeente Barneveld kunt u kiezen uit drie trouwlocaties: Het Oude Raadhuis , Huize De Schaffelaar en de trouwkamer van het gemeentehuis. Daarnaast kunt u ook trouwen op een eigen locatie. Meer informatie hierover vindt u op de pagina trouwlocaties. 

Oude Raadhuis

Maandag - vrijdag 10.00 uur - 20.00 uur € 445,00 incl.Trouwboekje en carillon
Zaterdag 10.00 uur - 20.00 uur € 600,00 incl.Trouwboekje en carillon

Getuige van de gemeente

U kunt een getuige van de gemeente laten tekenen. Per getuige kost dit € 26.

Kasteel de schaffelaar

Maandag - vrijdag tussen 10.00 - 20.00 uur € 445,00 kosten locatie
Zaterdag tussen 10.00 - 20.00 uur € 600,00 kosten locatie

Trouwkamer Gemeentehuis

Trouwboekje € 26,00
Getuige van de gemeente, per getuige € 26,00

Op deze locatie kunnen jullie, onder bepaalde voorwaarden, gratis trouwen of een partnerschap laten registreren.

Alleen op maandag om 9.00 uur.
Minstens 1 partner is ingeschreven in de gemeente Barneveld.
De ceremonie is zeer kort en zonder persoonlijke toespraak.
De gemeente kiest uw trouwambtenaar.
Jullie mogen alleen 2 getuigen meenemen in de trouwkamer.

Kosten ceremonie op eigen locatie

inclusief trouwboekje

Maandag t/m vrijdag    tussen 10.00 - 20.00 uur  € 625,00  kosten locatie
Zaterdag    tussen 10.00 - 20.00 uur  € 770,00  kosten locatie

Beperkte ceremonie

Alleen mogelijk op maandag om 9.00 uur.
De kosten zijn € 217,00 inclusief trouwboekje.
Minstens 1 partner is ingeschreven in de gemeente Barneveld.
De ceremonie duurt ongeveer 15 minuten.
Voor speeches is geen ruimte.
De trouwambtenaar neemt contact met u op voor een telefonisch gesprek.
Er is een korte toespraak van de trouwambtenaar.
De gemeente kiest de trouwambtenaar.
Er mogen maximaal 20 mensen aanwezig zijn inclusief getuigen tijdens een beperkte ceremonie.

 

 

 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation