Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Een professionele weddingplanner is de spin in het web in de aanloop naar de trouwdag

“Hmmm wat bedoel je daarmee…? , vraag jij je af. Ik zal je uitleggen waarom het zo leuk is om als weddingplanner aan de slag te gaan en ernaast een geweldig diploma te hebben. In 2014 heb ik in Engeland een officiële opleiding tot weddingplanner gevolgd en mijn diploma behaald. Sinds 2017 heb ik zelf een weddingplanner school opgestart. Als geen ander weet ik hoe een goede vakopleiding eruit moet zien en ik wil graag mijn ervaring met jullie delen.

De weddingplanner opleiding

Toen ik op de opleiding zat dacht ik: “het is toch niet moeilijk om een bruiloft te organiseren, want ik weet alles over trouwen?” Vol zelfvertrouwen zat ik in de klas. Maar dat had ik mis! Ik ontdekte dat een bruiloft organiseren toch heel wat ingewikkelder is dan het lijkt. Het beroep professioneel weddingplanner is niet zomaar iets. Klaargestoomd worden om echt aan het werk te gaan is nog een hele kunst.

Je leert een super trouwdag te organiseren

Ik leerde op de opleiding om de spin in het web te zijn in de aanloop naar de trouwdag. Je proeft de sfeer, verkent de stijl van het bruidspaar en leert om hun sprookje te doen uitkomen. Je organiseert een trouwdag waarin het liefdesverhaal en alle wensen en dromen van het bruispaar goed tot hun recht komen.

Passie voor trouwen en willen ontzorgen

Dit vergt passie, toewijding en creativiteit, want als professioneel weddingplanner ben je er om het bruidspaar volledig te ontzorgen. Ook vereist het zakelijk inzicht, organisatie en coördinatie. Ervoor zorgen dat alles en iedereen op het juiste moment op de juiste plek staat. Duidelijke afspraken maken, verhalen aanhoren, elegant handelen. Dit is een kleine greep uit het aantal facetten dat je leert binnen de opleiding.

Professionele weddingplanner

Na mijn examen kon ik eindelijk zeggen: “Nu ben ik professioneel weddingplanner”. De kennis en ervaring die je opdoet tijdens de opleiding zijn geweldig! Er is niets mooier dan de emotionele momenten van het bruidspaar meemaken, zowel lachen als huilen. Die persoonlijke én professionele touch maakt mijn taak zo ontzettend mooi!

Bron | tekst: Nanda Willemstein | meer info weddingplannerschool

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation