Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Speciale handgemaakte trouwringen in organische stijl

Natuurlijke trouwringen nemen een bijzondere plek in mijn collectie in. Geïnspireerd op de natuur met golvende vlakken en speelse, soms grillige lijnen. Deze ringen zijn niet vlak, maar springen juist in het oog door hun mooie reliëf.

Organische trouwringen zijn stuk voor stuk handwerk. Er zijn dus geen twee ringen hetzelfde. De ‘naturals’ uit mijn edelsmederij zijn – net als jullie – uniek!

handgemaakte trouwringen organisch

Van idee tot ontwerp

Een natuurlijke ring ontwerp ik meestal niet op papier, maar in mijn hoofd. Ik ben een echte beelddenker en denk zoals de meeste creatievelingen in plaatjes.

Ideeën doe ik op in de mooie natuur rond mijn edelsmederij in Veenhuizen, of op reis. Ik laat me inspireren door kabbelende golven, ruwe boomschors, kronkelende bergtoppen en de vormen van bladeren en bloemen. Zo ontstaan er vanzelf ontwerpen in mijn hoofd.

Eenmaal thuis begin ik uit de vrije hand te smeden of in was te modelleren. Terwijl er zo een set speciale trouwringen ontstaat, denk ik meteen na over welke stenen er mooi bij passen. Een groene briljant, een gele saffier of toch een bruine diamant… Ik heb een uitgebreide collectie bijzondere edelstenen waar ik uit kan kiezen.

De organische trouwringen die ik ontwerp, hebben een heel levendige uitstraling. Dat komt door hun ongelijke reliëf en het contrast tussen mat en glanzend. Daardoor krijg je een speels lichtspel, dat bij elke beweging weer anders is. En precies dát maakt natural ringen zo boeiend.


In diezelfde stijl hebben we ook model Belleza. Deze natural ringen in warm geelgoud worden gesierd door slingerende ranken met uitlopers die aan blaadjes doen denken. Het reliëf is hoogglans gepolijst en de lagere vlakken zijn gematteerd. Daardoor komt het motief prachtig uit. De rank wordt in de damesring onderbroken door een bloem, waarin een diamant is gezet.

Altijd een design op maat

Wanneer jullie trouwringen komen bekijken, gaan we samen aan tafel om jullie wensen te bespreken en kunnen jullie de verschillende modellen uit de collectie passen. Zo komen we vanzelf uit bij de best passende stijl. Op basis van jullie wensen, ontwerp ik een persoonlijke set ringen. Ringen die precies bij jullie passen en waar je een leven lang plezier van hebt.

Zelf komen kijken en passen?

Kom voor de uitgebreide collectie unieke organische ringen eens langs in de trouwringenstudio in Amersfoort of Veenhuizen. In Veenhuizen vind je ook mijn goudsmidsatelier; hier kun je met eigen ogen zien hoe ik de ringen ontwerp en smeed. En, wie weet binnenkort ook wel jullie ringen!

Earth ringen

Handgemaakte organische ringen met een grillig hoogteverschil worden ook wel ‘earth ringen’ genoemd.

handgemaakte trouwringen edelsteen
Een goed voorbeeld van zulke unieke aarderingen is model Festosa. De witgouden organische damesring is bezet met een helderwitte briljant. De steen accentueert de ader van witgoud, die slingerend over de lengte van de ring loopt. Je kunt de organische trouwringen helemaal naar jullie smaak aanpassen. Festosa wordt bijvoorbeeld met een zwarte briljant een echte blikvanger! Houd je van warme kleuren? De Festosa kan ook worden uitgevoerd in 18 karaat geelgoud. Ik kan deze ring maken in een brede, stoere versie die past bij een mannenhand, maar ook in een smalle sierlijke uitvoering, zodat hij mooi staat aan een wat fijnere vrouwenhand.
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation