Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Zweet je veel? Kies dan dit type trouwpak | trouwjurk

Zweten: niemand vindt het prettig. Je voelt je niet meer fris en het ruikt ook nog eens zo vies… Op je trouwdag krijg je te maken met veel emoties, waardoor het zomaar zou kunnen dat je wat extra zweet. Weet je van jezelf dat je snel zweet, houdt daar dan alvast rekening mee bij de keuze van je trouwkleding!

Trouwjurk van katoen of linnen

Katoen is een prima keuze als je veel zweet, het neemt namelijk veel vocht op. Net als linnen! Het is een luchtige stof en net als katoen, ademt linnen waardoor je die storende zweetplekken voorkomt.

Trouwpak van wol

Trouw je in de winter? Denk eens aan wol. Je zou verwachten dat je er veel in zweet omdat het een warme stof is, maar wol blijkt zeer vochtvasthoudend te zijn. Voorkom in ieder geval polyester als je veel zweet: deze synthetische stof neemt geen vocht op!

Trucje voor okselzweet

Heb je een jurk met lange mouwen? Dan kun je ervoor kiezen om okselpads te gebruiken. Het zijn als het ware kleine schijfjes die je in de jurk (of blouse) plakt op de plek van je oksel. Ze nemen het vocht heel effectief op. Zorg sowieso dat je oksels glad geschoren zijn, want in stoppels blijven zweetluchtjes meer hangen.

PS…

Een aantal voedingsmiddelen zorgen ervoor dat je extra gaat zweten. Eet daarom liever geen knoflook, ui en pepers voor de grote dag!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation