Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Welke kleur kleding past het beste bij jouw huid?

Je bent uitgenodigd voor een bruiloft en daarom wil je natuurlijk tiptop voor de dag komen. Welke kleur past het beste bij jouw huid?


Om die vraag te beantwoorden, is het belangrijk om eerst vast te stellen wat je huidskleur precies is. Dat kun je natuurlijk het beste beoordelen als je huid helemaal schoon is. Even een washandje over je gezicht halen dus! Wacht dan even totdat de roodheid van het boenen is weggetrokken. Vervolgens kun je je huid gaan beoordelen. Doe dat in natuurlijk daglicht; geen felle zon en dus zeker geen kunstlicht.

Test: welke tint is je huid?

Gebruik een papiertje; houd het naast je gezicht en vergelijk de tint van het papier met je huidskleur. Lijkt je huid een beetje geel, groen of licht bruin, dan heb je waarschijnlijk een warme huidtoon. Ziet je huid er meer paarsgekleurd uit, roze of blauwachtig, dan is het zeer waarschijnlijk dat je een koele huidtoon hebt. Je hebt een neutrale huidtoon als je huid ten opzichte van het papier wat grijsachtig lijkt.

Meer testen

Deze test is lastig uit te voeren als je erg verkleurd bent door de zon of als je een huidaandoening zoals acné hebt. Wat je dan kunt doen, is iemand de kleur van het papier laten vergelijken met de huid achter je oor. De volgende stap: kijk naar je handpalm en de adertjes die je daar ziet lopen. Ziet het er blauw of paarsachtig uit? Dan heb je een koele huidtoon. Bij een meer groene kleur kun je vaststellen dat je een warme huidtoon hebt. Zit het er meer tussenin, dan heb je een neutrale huidtint.

Verbrand je snel?

Nog een goede manier om vast te stellen wat je huidtint is, is de wijze waarop je huid reageert op zonlicht. Je hebt waarschijnlijk een warme huidtoon als je snel bruin wordt, in plaats van te verbranden. Je raad het al; als je eerder verbrandt dan dat je bruin wordt, heb je een koele huidtint.

Warme huid

Nu je hebt vastgesteld of je een warm of juist koud huidtype bent, kunnen we het over kleding hebben! Voor iemand met een warme huidtint staan over het algemeen rijke tinten uit de natuur erg mooi. Denk aan allerlei variaties op goud, geel, oranje, perzik en rood. Ook de warmere tinten van een koelere kleur staan je goed, zoals olijfgroen. Wat je beter niet kunt dragen zijn koele kleuren zoals ijsblauw.

Koude huid

Heb je een koude huidtint, dan schitter je waarschijnlijk in allerlei heldere blauwtinten, roze en lavendelkleuren; ook dieppaars staat je geweldig. Houd je niet zo van felle kleuren, dan zit je ook goed met helder wit, marineblauw en grijs.

Neutraal

Heb je zojuist vastgesteld dat je huidtint neutraal is? Dan heb je geluk! Veel kleuren zullen je mooi staan. Een richtlijn: ga liever voor de zachte tinten in plaats van harde, felle kleuren.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation