Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Welke geheimen heb jij voor je liefje?

Vertel jij altijd alles aan je partner en hij ook aan jou? Volgens een studie uit mei 2017 heb je ongeveer dertien geheimen ronddwalen in je hoofd, waarvan je er vijf nooit aan een levende ziel zult vertellen. Welke geheimen heb jij?

Geheimen doen pijn

Natuurlijk is een open en eerlijke relatie heel fijn, maar soms heb je iets op je hart dat je niet zo gemakkelijk uit kunt spreken. Dat hoeft niet te betekenen dat je bent vreemdgegaan, het kan ook iets zijn dat ver voor deze relatie is gebeurd. Uit de studie bleek dat elk geheim een bepaald gewicht heeft, zowel fysiek als emotioneel, ook al denk je misschien niet elke dag aan je geheim. Je draagt het wel met je mee en je voelt de last. Ook bleek dat mensen met een geheim minder graag andere mensen hielpen, afstanden groter inschatten en heuvels steiler vinden dan mensen zonder een geheim. Hun leven lijkt en voelt dus letterlijk zwaarder.

Eerlijkheid in je relatie

Veel mensen leven hun leven aan de hand van bepaalde doelen: afstuderen, een baan vinden, een huis kopen, trouwen... Etcetera. Een geheim is een doel dat niet behaald kan worden en blijft dus eeuwig frustrerend. Je voelt veel onvoldoening. De grootste en tevens meest moeilijke tip die het onderzoek geeft als conclusie is eerlijkheid. Neem één iemand in vertrouwen die je niet zal veroordelen en deel het geheim. Wat kan je doen om het geheim op te lossen en toch een soort van je doel te behalen? Erover praten helpt al veel, zelfs als het geheim dan niet is opgelost.

Praat over je geheimen

Het is fijn om iemand te hebben waarmee je alle geheimen kunt delen. Soms is dat je partner, maar beter kun je in eerste instantie een familielid kiezen. Hiermee kan je niet snel breken en je familie staat altijd voor je klaar. Als je geheim ontbloot is, zul je al verlichting voelen. Vanuit die positie kun je er ook aan werken. Als het verborgen blijft, zal het blijven etteren en altijd aan je knagen. Je kunt ook praten met een vertrouwenspersoon, iemand die geen kennis of familie is. Samen kom je er wel uit. Succes!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation