Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwtradities die doorbroken mogen worden

Elke bruiloft in elk land kent bepaalde tradities en in Nederland is dat niet anders. Sommige tradities kan je echter beter verbreken, want ze zijn ouderwets of je wilt simpelweg je eigen ding doen. Lees hier over welke tradities we het hebben!

tradities_trouwen_nederland_11

Bruiloftsgasten nemen partner mee

We snappen dat het een bruiloft is en dat deze dag om liefde draait, maar het is eigenlijk best raar om iedereen te verplichten om een date mee te nemen. Wees eerlijk, het is best prijzig om ervoor te zorgen dat iedereen genoeg te eten en te drinken krijgt. Nodig alleen de mensen uit die je er echt bij wilt hebben.

-trouwen_man

Alleen mannen speechen

Onzin! We vinden het heerlijk als de bruid zelf ook een paar woorden spreekt. Ook zussen, moeders en schoonmoeders zijn welkom om een toast uit te brengen of een speech te houden.
tradities_trouwen_nederland_

Ouders bruidspaar betaalt

Dat is al lang niet meer het geval. Vaak schieten de ouders van de bruid en bruidegom wel bij, maar het volledig betalen van de bruiloft gebeurt eigenlijk steeds minder. En waarom zouden ze ook?

Bruidspaar ziet elkaar niet tot de ceremonie

Het is best romantisch om je bruid in haar trouwjurk pas te zien bij de ceremonie, of als je haar ophaalt met de trouwauto, maar als het ontzettend veel geregel is en veel moeite kost om elkaar niet te zien is het misschien handiger om deze traditie gewoon te doorbreken.

tradities_trouwen_nederland_4

Trouwjurk moet lang & wit zijn

Uh, waarom? Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel jurken om uit te kiezen! Lang, halflang, kort, asymmetrisch, wit of in elke kleur van de regenboog. Kies lekker wat je mooi vindt! Zelfs als dat betekent dat je een broekpak wilt dragen.

tradities_trouwen_nederland_9

Getuigen, bruidsjonkers en bruidsmeisjes

Jouw ‘best man’ hoeft geen man te zijn en als ‘bruidsmeisje’ kan je ook heel goed je broer vragen of je beste vriend. Lekker origineel!

tradities_trouwen_nederland_2

Standaard cadeautjes

De kans is groot dat jullie al lang samenwonen, dus een nieuwe broodrooster of sappers hebben jullie niet echt nodig. Wees niet bang om cadeau’s te vragen die jullie echt willen hebben!

tradities_trouwen_nederland_7

Direct na de bruiloft op huwelijksreis

Het idee is romantisch, maar in werkelijkheid is het vrij hectisch. Neem de tijd om je huwelijksreis te plannen, om je financiële plaatje op orde te krijgen en om tot rust te komen zodat je optimaal van de reis kunt genieten.

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation