Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwkaarten zijn ouderwets, ga digitaal!

Het versturen van trouwkaarten is hoewel leuk, wel erg ouderwets. Steeds minder bruidjes kiezen ervoor om een papieren uitnodiging te sturen. Digitaal zijn er veel meer opties en bovendien bespaar je op veel fronten én ben je milieuvriendelijker bezig!

Nadelen van papieren trouwkaarten

Het ontwerpen en laten drukken van een trouwkaart is geen goedkoop klusje, zelfs als je voor een standaard ontwerp gaat. Het versturen van een trouwkaart kost ook veel geld. De postzegels worden niet goedkoper. De prijs ligt nu al op drieëntachtig cent! Vermenigvuldig dat met het aantal gasten, tel de kosten van het ontwerpen en printen erbij op en je bent honderden euro’s verder.

Vergeten RSVP’s

Het versturen van een RSVP is handig voor het tellen van je gastenlijst, als gasten tenminste een antwoord terugsturen. We zijn zoveel digitaal bezig dat we vaak vergeten om een papieren brief te beantwoorden. De RSVP ligt vervolgens enkele maanden op een vergeten plek in huis en jij hebt geen idee of alle uitgenodigden wel of niet komen opdagen. Ook leuk: mensen die wel een reactie terugsturen, maar vergeten hun naam erop te zetten. Dan weet je ook nog vrij weinig.

Digitale trouwkaart is milieuvriendelijk

Als je een digitale trouwkaart stuurt, ben je heel milieuvriendelijk bezig. Je hoeft niet alle uitnodigingen te printen en de uitnodigingen hoeven niet verstuurd te worden. Bovendien is een digitale uitnodiging ook makkelijker voor je gasten. Ze lezen de e-mail, drukken snel op beantwoorden en voilà! Je hebt het antwoord dat je wil binnen enkele minuten terug. Je gasten hoeven niet eerst een envelop te zoeken en naar de postbus te lopen om een reactie te sturen. Bovendien heb je direct een naam bij de digitale reactie op je trouwkaart. En je kunt een digitale kaart ook nog eens interactief maken of zelfs persoonlijk voor elke gast. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation