Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouw je met een linkshandige? Dit moet je weten!

Ga je trouwen met iemand die linkshandig is? Dan moet je dit artikel echt even lezen. Er zijn namelijk heel veel feitjes over linkshandigen, bijvoorbeeld dat maar zo’n tien procent van de wereldbevolking linkshandig is en waarin ze beter zijn dan rechtshandigen.

Linkshandigen zijn leiders

Hoewel er altijd uitzonderingen bestaan, zijn linkshandige mensen vaak geboren leiders. Dat hoeft niet te betekenen dat ze aan de top van een bedrijf staan, ook in kleinere rollen kunnen ze een leider zijn. Dat verklaart misschien ook waarom linkshandigen vaak iets meer verdienen dan rechtshandigen met dezelfde baan: ze blinken uit in wat ze doen.

Lefties zijn ook righties

Veel dingen in de wereld zijn op rechtshandigen gericht: knoopjes op jassen, ritsen op broeken, golf. Daarom moeten linkshandigen vaak ook handig zijn met rechts. In het Engels hebben ze daar een mooie term voor: ambidextrous. Dat betekent letterlijk: kunnen functioneren met zowel je linkerhand als rechterhand.

Linkshandig zijn valt op

Als je let op hoe mensen schrijven, zal het je opvallen dat het grootste deel van de mensen rechtshandig is. Met goede reden: als je met rechts schrijft, smeer je de inkt niet uit. Maar sommige mensen kunnen niet met rechts schrijven en het valt dan ook direct op als je een linkshandige schrijver in het midden hebt. Linkshandig zijn valt dus op en is tevens een geweldige conversatiestarter!

Lefties zijn creatiever

Uit verschillende studies is gebleken dat linkshandigen creatiever zijn dan rechtshandigen. Ze kunnen sneller oplossingen bedenken voor creatieve problemen en hebben meer aanleg voor artistieke vakken.

Linkshandigheid is genetisch bepaald

Als je linkshandig bent, kijk dan eens naar je familie. Wie is er nog meer linkshandig? De kans is groot dat het in je familie zit. Zo niet, dan ben je helemaal uniek!

Goede kaartlezers

Uit recent onderzoek is gebleken dat linkshandigen beter zijn in kaartlezen. Niet dat we het nog vaak doen, want iedereen heeft wel GPS bij zich tegenwoordig. Maar toch!

Lefties zijn competitief

Hou je wel van een uitdaging? En wil je het liefste dan ook winnen? Dat is typisch voor een leftie. We kennen overigens ook heel veel rechtshandigen die ook van een wedstrijdje houden. Ben jij rechts- of linkshandig?

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation