Prachtige bruidskleding & Wereld tradities!

Niet iedereen handhaaft deze trouwtradities natuurlijk, maar deze lijst van landen die samengesteld is door Bored Panda biedt een interessant overzicht in de verschillende manieren waarop we dezelfde gelegenheid vieren. Laat je inspireren door wereld bruiloften...

Indian wedding


In de Indiase cultuur zijn roze of rode trouwjurken het meest populair. In het noorden van het land, herken je een getrouwde vrouw door een rode stip in het midden van haar voorhoofd.

Traditionele trouwkleding uit Chana


Traditionele huwelijken in Ghana zijn vaak zeer kleurrijk, elke familie heeft zijn eigen print patroon wat ze op hun trouwdag dragen.

Oekraïners


De Hoetsoelen zijn een etnisch-culturele groep Oekraïners die eeuwenlang hebben geleefd in de Karpaten. De traditionele bruiloft outfit is kleurrijk. Een huwelijk die erg levendig is, vol met dansen, spelletjes spelen en moppen tappen.

De traditionele Mongoolse huwelijksceremonie


In een traditionele Mongoolse huwelijksceremonie dragen de bruid en de bruidegom elke wat bekend staat als een Deel. Een Deel is een vorm van patroon, die al eeuwenlang door de Mongolen en andere nomadische stammen in Centraal-Azië gedragen wordt.

De Japanse Traditie


Voor een traditionele Japanse bruiloft draagt de bruid een witte kimono voor de formele ceremonie, die zuiverheid en maagdelijkheid symboliseert. Na de ceremonie kan de bruid zich omkleden in een rode kimono, die kleur symboliseert geluk.

Schotse Trouwerij


Mannen in Schotland dragen traditioneel de kilt van zijn clan op zijn bruiloft. Na de ceremonie draagt de bruid een sjaal die versierd is met de kleuren van haar nieuwe echtgenoot zijn clan kleuren

Nigeriaanse Bruid


Nigeria is een groot land met ongeveer 250 etnische groepen en meer dan 500 talen. Huwelijksceremonies zijn daarom per regio verschillend door godsdiensten en etnische achtergronden, maar Nigeriaanse bruiden dragen vaak wel felgekleurde bruidskleding.

Zin in de Dutch style? Ga naar trouwjurken
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation