Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Stemmen op homohuwelijk in Australië

Sinds augustus dit jaar hebben mensen voor of tegen het homohuwelijk kunnen stemmen in Australië. Op 15 november werd de uitslag bekend gemaakt door het hoofd van het Australische bureau van de Statistiek, David Kalisch. En.... Australië heeft jaaaa gestemd!

Homohuwelijk in Australië

De aanvraag voor een stemming over het homohuwelijk is in 2015 al gedaan. Het proces om de stemming te starten kostte dus al twee jaar. Tot nu toe zijn er al tien miljoen stemmen uitgebracht. Stemmen is niet verplicht, maar ook niet bindend. Dus ook al zou er een meerderheid voor het homohuwelijk zijn, is de regering niet verplicht om het homohuwelijk in te voeren.

Waarom stemmen op homohuwelijk?

Aan de ene kant getuigt het homohuwelijk van vooruitstrevendheid, aan de andere kant is het gek dat er überhaupt over gestemd moet worden, want het homohuwelijk is verbonden met de grondwet; denk aan het recht om een gezin te stichten. Zoiets is te belangrijk om te laten bepalen door een stemming, ofwel door anderen, en zou beschermd moeten worden. Het is de taak van de overheid om minderheid te beschermen tegen de meerderheid.

Cultuur clash vanwege homohuwelijk

Elk referendum kan lelijk lopen en dat is in dit geval in Australië het geval. Er is sprake van een cultuuroorlog, waarbij de meerderheid tiranniseert. De campagnes verlopen verhit en er zijn oude groepen mensen die tegen het homohuwelijk zijn. Daaruit blijkt dat het een gevoelig onderwerp is en dat het elk moment kan escaleren. Voor leden van de LGBTQ-community betekent dat een gevaarlijke en onveilige omgeving.

Australië zegt ‘ja’

Ondanks de agressieve campagnes tegen het homohuwelijk ,heeft de meerderheid voor stemt het homohuwelijk gestemt. De polls lieten zien dat 59 procent het homohuwelijk supporten en 37 procent ertegen waren. De percentages fluctueren tijdens de stemperiode, maar het homohuwelijk heeft gewonnen! En gelukkig maar - een familie stichten is voor iedereen een grondrecht waarover geen debat mogelijk zou mogen zijn.

Sanne van Bortel


Same sex wedding

In juni is het LGBT Pride Month (Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender Pride Month). In Amerika en Engeland wordt deze maand uitbundig gevierd. Ook Nederland heeft speciale, nieuwe tradities en feestdagen voor alle lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders in ons land. En zij weten als geen ander hoe een goede bruiloft in elkaar steekt! LEES MEER...

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation