Welke.nl

Neptrouwen in de naam der liefde

Sommige mensen hebben al één of meerdere huwelijken achter de rug en willen eigen niet nog eens trouwen (of de drama van een scheiding meemaken), maar willen wel de verbintenis voelen met hun partner. Dan kunnen ze kiezen voor neptrouwen: wel het feest, de geloftes en een ring, maar geen officieel huwelijk.

Bruiloft zonder officiële ceremonie


Een nepbruiloft klinkt niet zo romantisch, maar je kunt wel degelijk een bruiloft vieren zonder de wettelijke toestand. Het voordeel is dat je goedkoper kunt trouwen, want je hoeft geen BABS in te huren of een officiële ceremonie te doen. Je trouwt dus alleen voor familie en vrienden. Een mooi feest met jullie dierbaren aanwezig. Jullie kunnen op die manier wel laten zien aan iedereen wat jullie voor elkaar betekenen en dat jullie elkaar trouw zweren. Een mooie ring of een ander mooi gebaar, zoals een handfasting, past daar perfect bij.

Geen gedoe bij scheiding


Mocht je onverhoopt toch ooit uit elkaar gaan, dan heb je minder rompslomp met betrekking tot een scheiding. Het is wel belangrijk dat je goede afspraken maakt over wie wat krijgt bij een eventuele scheiding, vooral als jullie samen kinderen hebben gekregen.

Trouwen voor vrienden en familie


Als jullie kiezen voor een bruiloft zonder officiële ceremonie, zijn jullie voor de wet natuurlijk niet getrouwd, maar voor al jullie vrienden en familie wel. En dat is eigenlijk waar het om draait. Toch is het wel handig om enkele dingen op papier te zetten. Dat geeft rust en zekerheid, ook tijdens jullie onofficiële huwelijk. Dat hoeft niet te betekenen dat jullie ooit uit elkaar gaan, natuurlijk.

Bruiloftsfeest vieren


Je hoeft niet voor de wet getrouwd te zijn om een bruidsfeest te geven op een mooie locatie. Houd er wel rekening mee dat populaire locaties vaak officiële trouwlocaties zijn en dat de wachtlijst daardoor lang kan zijn. Overweeg een locatie die geen officiële trouwlocatie is en dan kun je waarschijnlijk veel sneller terecht. De prijs is dan ook gunstiger. Vraag vrienden en familie enkele decoraties mee te nemen en je hebt in een mum van tijd je eigen bruiloftsfeestje in elkaar gedraaid. Have fun!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation