Minder huwelijken gesloten volgens CBS tijdens Corona-crisis

Het komt vast niet als een verrassing, maar tijdens de Corona-crisis zijn er minder huwelijken gesloten. Niet een beetje minder, zelfs de helft minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Sinds 16 maart werden er maatregelen omtrent Corona afgegeven waardoor er maar 30 personen bij de bruiloft aanwezig mochten zijn.

minder huwelijken

Slechts 30 personen op bruiloft


Sinds de aankondiging van de maatregelen mochten er maar 30 mensen op een bruiloft aanwezig zijn. Met streng toezicht op de anderhalve meter, natuurlijk. Hoewel de bruiloften dus nog wel door kunnen gaan, heeft de helft van de bruidsparen beslist om volgend jaar pas te trouwen. Voor dit jaar blazen ze hun bruiloft af. ‘Het is geen mooie bruiloft als er maar 30 mensen kunnen zijn’, aldus een bruidje.

minder huwelijken

Bruiloft een jaartje uitstellen


Hoewel de bruidsparen het jammer vinden dat hun bruiloft dit jaar niet door kan gaan, vinden ze het op zich geen probleem om nog een jaar te wachten. Een bruidegom vertelt: ‘De bedrijven rondom de bruiloft waren heel coulant. Aanbetalingen krijgen we niet terug, maar ze blijven wel geldig tot volgend jaar. Dat vind ik heel schappelijk. We wilden niet zo beperkt trouwen, daar kozen we in eerste instantie ook al niet voor. En daarnaast, iedereen met een mondkapje op? Geen gezicht. En een bruiloft vieren zonder dat je dicht bij elkaar mag zijn vind ik ook totaal niet bij zo’n romantische dag passen. Wij wachten wel!’

minder huwelijken

Minder huwelijken op vrijdagen en zaterdagen


De meest populaire dagen om te trouwen zijn de zaterdagen en de vrijdagen. Dit waren echter ook de dagen waarop het CBS de grootste daling van huwelijken waarnam. Ondanks de daling van bruiloften met de helft, zijn er toch wekelijks ruim 500 stellen getrouwd. Niet zo veel als vorig jaar dus, maar nog steeds veel. We hopen dat er volgend jaar weer volop getrouwd kan worden! Zou jij trouwen met maar 30 aanwezigen of stel je de bruiloft dan liever uit tot volgend jaar?

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation