Huwelijksreis buitenland en wanneer in thuis quarantaine?

Als je op huwelijksreis wilt naar het buitenland, zijn er in sommige gevallen thuis quarantaine regels. De gezondheidssituatie in een land van bestemming kan namelijk snel wijzigen. Waar het advies bij vertrek nog geel kan zijn, kan hetzelfde reisadvies tijdens jullie verblijf plotseling oranje worden.

Van geel naar oranje


Als het reisadvies verandert van geel naar oranje en jullie op het moment in dat gebied verblijven, dan dienen jullie bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuis quarantaine te gaan. Ook als je geen klachten hebt die lijken op corona.

Met de auto door een oranje gebied reizen


Lovers die met de auto op huwelijksreis gaan en door een gebied met een oranje reisadvies rijden, krijgen het advies: contact te vermijden, niet te tanken en niet stoppen bij een café of een supermarkt. Stelletjes die niet direct doorreizen of toch langer in het oranje gebied verblijven, dienen ook na terugkomst in Nederland 10 dagen in thuis quarantaine te gaan.

Huwelijksreis naar een oranje gebied


Huwelijksreizen naar landen met een oranje of rood reisadvies wordt vanwege de risico’s afgeraden. Reizen jullie toch naar een land waarvoor een oranje reisadvies is afgegeven? Dan dienen jullie bij thuiskomst 10 dagen in thuis quarantaine te gaan. Ook als je geen klachten hebt die lijken op corona.

Vliegen naar een luchthaven in een oranje gebied


Stelletje die niet direct vanuit de luchthaven in oranje gebied doorreizen in een eigen of gehuurd voertuig naar een geel gebied, dienen na terugkomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Voor meer informatie ga naar RIVM Reisadvies
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation