Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Het verhaal achter ‘Say yes to the dress’

‘Say yes to the dress’ is een heerlijk programma met veel drama dat niet alleen bruidjes graag kijken. Lijkt het je ook leuk om ooit mee te doen met het programma, dan is het handig om alvast te weten wat er allemaal bij komt kijken.


Fotocredit: FashionStock.com | Shutterstock.com | Randy Feloni

Selectieproces voor ‘Say yes to the dress’

Je kunt je niet simpelweg aanmelden voor het programma waarbij je een volgend seizoen mag meedoen. Nee, als je mee wil doen met dit programma, moet je bereid zijn om veel details van je persoonlijke leven op tafel te leggen. Op tafel? Zeg maar gerust delen met de hele wereld. Zo wordt er gevraagd naar je financiële situatie en wat voor een werk je partner doet, maar ook of je ooit bent veroordeeld voor een misdrijf en zo ja, dan mag je ook daarover alle details vertellen. Verder willen ze graag weten wat belangrijke familiewaarden zijn omtrent de bruiloft en je moet al behoorlijk ver in je planning voor de bruiloft zijn, zodat je concrete ideeën hebt.

De Kleinfeld-salon

De bruidsboetiek in Manhatten heet Kleinfeld en hoewel het een grote naam is in de bruidsjurkenwereld, is de winkel zelf relatief klein. Tijdens het filmen van ‘Say yes to the dress’ lijkt de paskamer enorm, maar er is in werkelijk net genoeg ruimte voor de bruid en haar jurk, een paar vrienden en familie van de bruid en de cameraploeg.

Zelf Kleinfeld bezoeken

Toegelaten worden tot de show is dus een hele klus, waarom zou je niet zelf even naar de winkel gaan? Omdat het werkelijk een nachtmerrie is. Op tv lijkt het heerlijk: de bruid heeft de hele winkel voor haarzelf en al het winkelpersoneel heeft alle tijd om haar te helpen met het vinden van de perfecte bruidsjurk. In werkelijkheid, op dagen waarop er niet gefilmd wordt, vind je zo’n twintig andere bruidjes die (soms letterlijk) vechten om een bruidsjurk en het personeel heeft lang niet genoeg tijd voor elke klant. Het is veel te druk om relaxed bruidsjurken te shoppen, heel anders dus dan op tv. Daar komt bij dat de winkel nu een toeristenattractie is dankzij de show.

Omkleden voor de camera

Nog iets dat ze niet vertellen: je moet je tijdens het filmen gewoon omkleden in bijzijn van de consultant en een camera. De show zorgt er wel voor dat er een cameravrouw is in plaats van een man, en de beelden waarop je (half)naakt bent te zien verschijnen niet in de show. Maar toch... Fijn is anders. Je moet er wat voor over hebben. Zou jij mee willen doen met ‘Say yes to the dress’?

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation