Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Gratis trouwen in Amsterdam volgeboekt tot maart 2023!

Willen jullie gratis trouwen in Amsterdam? Wees er dan maar snel bij, want tot nu toe zijn bijna alle trouwlocaties waar je gratis kunt trouwen volgeboekt tot maart 2023. Wil je na maart 2023 trouwen, zorg er dan voor dat je snel een datum boekt!

Waar kan ik gratis trouwen of mijn partnerschap registreren?

In Amsterdam kun je bij de volgende stadsloketten gratis trouwen of je partnerschap registreren:

* Centrum (Amstel 1)
* Nieuw-West (Osdorpplein 1000)
* Noord (Buikslotermeerplein 2000)
* Oost (Oranje-Vrijstaatplein 250)
* West (Bos en Lommerplein 250)
* Zuid (President Kennedylaan 923)
* Zuidoost (Anton de Klomplein 150)

Welke dagen en tijden kan ik gratis trouwen in Amsterdam & zijn beschikbaar?

In Amsterdam kan je gratis trouwen op dinsdagen, om 10.30, 10.50 of 11.11. Sommige loketten zijn al volgeboekt tot maart 2023, sommige tot februari en enkelen tot januari. Klik hier voor de meest actuele informatie.

Sobere ceremonie

Gratis trouwen betekent een sobere ceremonie. Je kunt aan de tijden van het gratis trouwen wel zien dat de ceremonie zeer beknopt is - deze duurt maximaal tien minuten. Enkel het formele deel van het huwelijk sluiten wordt behandeld. Er is geen tijd voor romantiek, muziek of een speech. Er mag maar een beperkt aantal gasten aanwezig zijn (12 bij stadsloket West, bij andere loketten 20 personen), en daar vallen ook de getuigen en de fotograaf onder.

Trouwboekje of partnerschapsboekje

Het trouwboekje is helaas niet gratis: € 27,90. Wil je een luxere uitvoering? Dan kost het trouwboekje € 35,10. De goedkopere versie wordt gemaakt van donkerblauw kunststof en de luxe editie van donkerblauw leer.

Alleen op afspraak jullie trouwdatum vastleggen

Als je gratis wil trouwen bij één van deze stadsloketten, moet je persoonlijk langskomen bij het stadsloket waar je ook wil trouwen. Een afspraak maken via de telefoon of online kan niet. Je kunt ook niet willekeurig langskomen om even getrouwd te worden. Breng dus een bezoekje aan het stadsloket en leg jullie datum vast, dan ben je helemaal ready to go! Vergeet niet je huwelijk aan te kondigen bij de gemeente via een verklaring huwelijk/partnerschapsregistratie.


Ga naar Amsterdam: Afspraak maken bij het stadsloketTekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation