Welke.nl

Getrouwd met je werk of met elkaar?

Tegenwoordig staan we door smartphone en tablet altijd ‘aan’. Nog snel een mailtje van het werk beantwoorden of een appje van collega’s: we kijken er niet meer van op. Maar thuis wil je juist lekker ontspannen met je partner!


Iedereen kent het wel: na een lange werkdag kom je beiden thuis en ben je blij om samen te kunnen koken om daarna lekker op de bank te kruipen. Gezellig samen een film kijken of juist de tv uit en met kaarsjes aan wat muziek luisteren en bijkletsen… Je kijkt uit naar een gezellige avond samen, wat hoognodige quality time. In een tijd waarin we toch al zoveel willen en moeten, is zo’n avondje onder elkaar niet overbodig om te voorkomen dat je langs elkaar gaat leven.

Werkdruk neemt toe


Toch wordt zo’n geplande avond maar al te vaak even onderbroken door een werkmailtje, appje of telefoontje. Weg ontspannen gevoel! In deze tijd waarin werkdruk alsmaar toeneemt, is het juist belangrijk om ook los van je werk te kunnen komen. Om juist even niet bereikbaar te zijn.

Nieuwe wet?


Als het aan de PvdA ligt, moeten werknemers daarom het recht krijgen om buiten werktijd onbereikbaar te zijn en hun telefoon en laptop weg te kunnen leggen. Komt de wet er, dan moeten werkgevers voor hun medewerkers vastleggen hoe zij ervoor zorgen dat rusttijd ook echt rusttijd is. Als ze zich daar niet aan houden, kunnen zij een waarschuwing of zelfs een boete krijgen.

Wij zijn benieuwd of die wet er komt. Tot die tijd: zet je smartphone gewoon eens een avondje uit. Goed voor de liefde, en voor je ontspanning!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation