Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Eerste same-sex huwelijk in Koninklijke familie

Het is qua huwelijken een druk jaar in de Engelse Koninklijke familie; eerst Meghan en Harry, de bruiloft van prinses Eugenie, die overigens ook al een niet-traditionele bruiloft gaf, en dan ook nog het allereerste same-sex huwelijk in de geschiedenis van de Royal Family.

Lord Ivar Mountbatten gaat trouwen!

Voor de bruiloft van prinses Eugenie is Lord Ivan Mountbatten in het huwelijksbootje gestapt met zijn grote liefde en partner James Coyle. Wie is Lord Ivan, hoor ik je zeggen? Het is de neef van koningin Elizabeth II en dit huwelijk zal zeker de geschiedenisboeken ingaan. Lord Ivar was eerder getrouwd met zijn ex-vrouw Penny en kwam pas in 2016 uit de kast nadat hij verliefd werd op Coyle. Penny en Lord Ivar waren getrouwd voor zestien jaar (!) en zijn gescheiden in 2011. Ze hebben samen drie dochters. In een interview vertelt Lord Ivar dat hij gedurende die zestien jaar regelmatig heeft geworsteld met zijn sexualiteit. Hij zou zijn vrouw altijd hebben gezegd dat hij biseksueel is. Gelukkig kan hij zich nu vrij uiten en is hij getrouwd met de nieuwe liefde van zijn leven.

Weer een Royal Wedding?

De ex-vrouw van Lord Ivar, Penny, heeft gelukkig geen moeite met de nieuwe liefde van haar man en staat volledig achter hem. Ze heeft zelfs haar man weggeven tijdens de bruiloft – een idee van één van hun dochters. Het was overigens geen grote bruiloft zoals je die gewend bent van de Koninklijke familie – de twee mannen wilden graag hun jawoord geven tijdens een kleine ceremonie in een privékapel op het landgoed van Lord Ivar. Vervolgens gaven ze een feest voor ongeveer 120 vrienden en familie, waar ze geen bruidstaart aansneden en ook geen eerste dans gaven.

Niet traditioneel

Volgens Lord Ivar was er veel lekker eten en erg goede muziek, maar geen twee bruidegoms op de taart en er zijn geen witte duiven losgelaten. Sinds de eerste ontmoeting met Coyle voelt Lord Ivar zich veel gelukkiger, zegt ex-vrouw Penny. Ze denkt dat hij zelf niet door heeft gehad hoe ongelukkig het hem maakte om zijn geaardheid verborgen te houden. Lord Ivar zegt dat hij nooit ongelukkig is geweest tijdens het huwelijk met Penny, maar dat alles op z’n plek viel sinds hij Coyle kent. Eén ding is zeker: dit huwelijk zal de oude, stroeve tradities van het Koninklijke huwelijk eindelijk eens doen veranderen.

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation