Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Een week getrouwd: wat kun je verwachten?

Vooraf heb je allerlei visioenen hoe het is om als getrouwd paar te leven. Na een geweldig feest is het dan eindelijk tijd voor jullie gewone leven als getrouwd stel. Wat kun je verwachten, zo’n eerste week na het ja-woord?

In een roes, of juist saai?

Waarschijnlijk zit je de eerste week na het ja-woord nog helemaal op een roze wolk. Daar komen allerlei emoties bij kijken. Je kunt nog in een roes leven omdat het feest zo geweldig was, maar het kan ook gebeuren dat je een kater-gevoel krijgt; misschien omdat niet alles perfect verliep, of juist omdat je zo lang naar een moment toeleeft dat het tegenvalt om daarna terug te keren op aarde. Het gewone leven lijkt dan misschien een beetje saai, nu je zolang naar een heel speciaal moment hebt toegeleefd.

Tijd voor elkaar

Nu jullie man en vrouw zijn, kan jullie omgang ook anders voelen; waar de één echt zijn best blijft doen voor de partner, denkt een ander; heerlijk, ik hoef er niet altijd perfect voor hem uit te zien. Het is in ieder geval goed om ook in deze week tijd voor elkaar te nemen, en aan jullie sterke band te (blijven) werken.

Ruzie?

Verbaas je niet als jullie een keer een flinke woordenwisseling zullen krijgen! Juist in die eerste dagen van jullie getrouwde leven verwacht je misschien dat alles perfect moet zijn. Maar toch kan er ook sprake zijn van irritaties. Als jullie pas na het ja-woord bij elkaar zijn gaan wonen, is die kans zeker groter. Je zult meer rekening met elkaar moeten houden. Bijvoorbeeld bij het doen van grote aankopen, of het maken van een afspraak.

Andere emoties

Je partner kan de week na het ja-woord trouwens heel andere emoties voelen dan jij; waar jij je misschien stoorde aan de fotograaf die net een belangrijk moment miste of de leegte die je voelt na jullie ‘moment to shine’, focust je partner misschien meer op een positief punt. Heb in ieder geval begrip voor elkaars gevoelens.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation