Corona maatregelen voor bruiloften per 29 september

Update 5 oktober: Trouwen in de kerk of moskee mag nog wel met maximaal 30 personen. Grappenhaus benadrukt wel dat de nieuwe regel juridisch niet afdwingbaar is.

UPDATE 1 oktober: In de veiligheidsregio Zeeland toch een bruiloftsfeest, receptie of huwelijksdiner met 30 gasten.

Wie de komende drie weken in Zeeland gaat trouwen, mag daarna in die regio wel een huwelijksfeest geven. De horeca heeft hiervoor een vrijstelling gekregen. Let op; dit geldt alleen voor de veiligheidsregio Zeeland.
UPDATE 30 september: 29 september om 6 uur s'avonds gaan er landelijke corona maatregelen voor bruiloften gaan gelden. Deze nieuwe maatregelen gaan minimaal tot 20 oktober duren.

Huwelijksvoltrekking op locatie


Voor een huwelijksvoltrekking buiten geldt een maximum van 40 mensen en binnen mogen 30 mensen in één ruimte zijn. Dat is inclusief kinderen en exclusief personeel. Er moet wel voldoende ruimte zijn op de locatie om 30 mensen binnen en 40 mensen buiten op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten. Gasten mogen niet van plek wisselen. Let op; dit geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking. Een bruiloftsfeest, receptie of huwelijksdiner mogen maximaal uit een gezelschap van 4 personen bestaan. Kinderen t/m 12 jaar tellen niet mee.

Bruiloft thuis


De grootte van de groep mensen thuis mag niet groter zijn dan 4 personen, behalve als het om een huishouden gaat. Dus als je thuis toch je bruiloft wilt vieren, dan mag dat met maximaal 3 mensen (exclusief bewoners), kinderen t/m 12 jaar niet meegerekend.

Trouwen in de kerk of moskee


Trouwen in de kerk of moskee mag met maximaal 30 personen. Er moet wel ruimte zijn in de kerk of moskee om 100 personen op anderhalve meter afstand van elkaar te laten zitten.

Algemene corona regels


Verder blijft overal de anderhalve meter afstand van kracht voor personen uit andere huishoudens en een checkgesprek vooraf.
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation