Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Budget voor trouwen groeit

Het lijkt de goede kant op te gaan in de economie en ook in de trouwwereld wordt dat opgemerkt. Zo gaven bruidsparen in 2014 gemiddeld duizend euro meer uit aan hun bruiloft in vergelijking met 2013. Waar gaat dat geld allemaal naartoe?

trouwen_budget_luxe_5

Meer geld voor huwelijksdag

De Nederlandse TrouwBranche Organisatie doet geregeld onderzoek naar de budgettering van bruidsparen. Waar geven zij gemiddeld het meeste geld aan uit en hoeveel is dat dan precies?

trouwen_budget_luxe_7

Bruiloftcatering & trouwlocatie

Het grootste deel daarvan gaat naar de trouwlocatie en de catering, maar ook de huwelijksreis, de bruidsjurk en natuurlijk de trouwringen zijn grote uitgaven, zo blijkt uit het onderzoek van de organisatie. Daarbij proberen veel bruidsparen een budget vast te stellen – dat lukt mij ook nooit met shoppen – maar dat budget wordt in meer van de helft van de gevallen overschreden. Er komen vaak onverwachte kosten bij kijken die niet door het bruidspaar ingecalculeerd zijn.

trouwen_budget_luxe_2

Besparen op je bruiloft?

Sommige bruidsparen kiezen ervoor om sommige aspecten niet op te nemen in het budget. Zo hoeft niet elk bruidspaar een bruidsvideo of professionele fotograaf. Men kan er ook voor kiezen om gratis in het gemeentehuis te trouwen (maar dat is natuurlijk niet zo leuk als een knallend feest!). Ook de weddingplanner wordt als eerste van de lijst geschrapt wanneer het om besparingen gaat.

trouwen_budget_luxe_1

Budget voor trouwen groeit

Nu de economie echter lijkt aan te trekken, zijn veel stellen geneigd om meer geld uit te geven aan hun huwelijksdag. Hoewel er prima budgettips zijn te vinden en er hele gave DIY-tips en –tricks bestaan, blijven wij er toch bij dat je maar één keer trouwt. Dan mag je best het één en ander uit de kast halen. Heb jij nog tips om te besparen op je bruiloft of vind je juist dat bepaalde onderdelen echt niet mogen missen op je huwelijksdag? Laat het ons weten!

Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation