5 Tips hoe jij je trouwpak door kunt dragen

Een trouwpak lijkt misschien een investering voor eenmalig gebruik. Nu kun jij, in tegenstelling tot de bruid, jouw outfit wel doordragen na de huwelijksdag. Tijdens de grote dag wil jij natuurlijk opvallen als bruidegom tussen alle mannelijke gasten. Het moet een feestelijke outfit zijn, welke volledig aansluit bij jullie huwelijksdag. Het is echter fijn om het pak, na die dag nog vaker te kunnen dragen. Hoe zorg jij ervoor dat de outfit feestelijk genoeg is en toch goed doorgedragen kan worden? Deze tips helpen je hierbij.

5 Tips hoe jij je trouwpak door kunt dragen

Kies de juiste kleur


Zorg ervoor dat je een kleur kiest die echt goed bij jouw kenmerken past. Donkerblauw lijkt misschien gewoon donkerblauw, maar hier zijn verschillende tinten en kleurhoogtes in. Door een kleur te kiezen die volledig aansluit bij jouw oog-, haar- en huidskleur, complimenteert de kleur jou meer tijdens de huwelijksdag en daarna ook. Je kunt hierdoor ook gemakkelijker voor een meer opvallende kleur kiezen, doordat het gehele kleurenpalet klopt. Waardoor de outfit rust en elegantie uitstraalt.

Overweeg een vest


Door voor een vest te kiezen onder jouw pak, ook wel een driedelig trouwpak genoemd, ontstaat er gelijk een feestelijk geheel. Tevens onderscheid jij je van de andere heren op jouw bruiloft. Je kunt hierbij kiezen voor een klassieke toon op toon combinatie of juist voor een contrasterende stof, zodat er meer diepte in de outfit ontstaat. Met het vest kun je een bepaalde stijl neerzetten. Na de bruiloft kun je het vest zelf nog dragen op een spijkerbroek of het pak zonder vest. Uiteraard kun je een trouwpak op maat zo laten maken dat alle items ook los van elkaar te dragen zijn.

5 Tips hoe jij je trouwpak door kunt dragen

Draag een strik of das


Wanneer jij kiest voor een behouden trouwpak in de kleur: blauw, grijs of zwart. Is het belangrijk dit goed te combineren met de juiste accessoires, om niet te zakelijk over te komen. Te beginnen bij de meest opvallende accessoires, een das of een strik. Welke van de twee je kiest maakt niet uit, de keuze is hierbij aan jou. Voor een klassieke uitstraling kun je kiezen voor een ivoor kleurige das. Om ook op de dag zelf meerdere looks te creëren kun je tijdens het officiële gedeelte kiezen voor een das en voor het feest bijvoorbeeld een strik met bretels combineren. Wil je je pak aan voor een zakelijke gelegenheid? Kies dan voor een bijpassende das in de kleur van het jasje of voor een overhemd met mandarin kraag voor een meer sportieve look.

Voeg een pochet toe


Het pochet is van oorsprong bedoeld om de dames traan mee af te deppen. Nu kun je een pochet ook toevoegen om een klein contrast te creëren in het jasje. Door voor een bijpassende kleur te kiezen en te matchen met de kleur van je pak of ivoor wit om het geheel te breken, geef je de outfit net dat beetje extra’s. Het is een feestelijk gebaar, wat perfect bij een trouwpak past.

5 Tips hoe jij je trouwpak door kunt dragen

Het overhemd maakt de outfit af


Voor het overhemd kun je tijdens de trouwdag kiezen voor een overhemd met manchet knopen, dit geeft het een formele en speciale touch. Wil je een overhemd dat je op je werk of een zakelijke gelegenheid kunt dragen? Kies dan een overhemd zonder manchetknopen. Tot slot is het aan te raden om minstens twee shirts te kiezen voor je trouwdag, zodat je ‘s avonds even kunt opfrissen en een schoon shirt aan kunt trekken. Bij Michael & Giso helpen ze je verder met een trouwpak, die je altijd kan dragen.Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation