Welke.nl

2e Pinksterdag: Nationale Zilverdag in Zilverstad Schoonhoven

Van de fijnste sieraden tot de prachtigste zilveren kunstwerken

2de Pinksterdag


Op maandag 10 juni, 2e Pinksterdag, is Schoonhoven the place to be voor zowel zilverliefhebbers als goud- en zilversmeden. Dan vindt hier de Nationale Zilverdag plaats. De historische binnenstad van Zilverstad Schoonhoven is van 10.00 tot 17.00 uur dé ontmoetingsplek tussen goud- en zilversmeden en belangstellenden uit binnen- en buitenland. In meer dan 140 paviljoens en stands blinkt het zilver je verleidelijk tegemoet.

Goud- en zilversmeden tonen trots hun werk; van de fijnste sieraden tot de prachtigste zilveren kunstwerken. Door de hele binnenstad staan paviljoens en stands waar edelsmeden, graveurs en edelsteenspecialisten de geheimen van hun vak onthullen. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen van de de ateliers van de Schoonhovense goud- en zilversmeden, lopen binnen bij de Zilvervakschool en het Nederlands Zilvermuseum, genieten van exposities en demonstraties, volgen een workshop of kopen wat moois uit het enorme aanbod.

Zilverhoofdstad van Nederland


De vele ateliers maken, samen met de enige Zilvervakschool van Nederland en het Nederlandse Zilvermuseum, van Schoonhoven al eeuwenlang dé zilverhoofdstad van Nederland. Hier wordt al sinds de 14e eeuw met zilver gewerkt. Sindsdien is Schoonhoven uitgegroeid tot de ‘Creatieve Zilverstad aan de Lek’. Schoonhovense goud- en zilversmeden maken traditionele maar ook moderne sieraden, gebruiksvoorwerpen en bovenal vrije kunst in zilver. Uniek in Nederland en ook ver buiten onze landsgrenzen is Zilverstad Schoonhoven een begrip!

Jan Lindsen, voorzitter van de Stichting Nationale Zilverdag: “We zijn met onze grote groep vrijwilligers al druk bezig om weer een bijzondere Zilverdag voor bezoekers en deelnemers te organiseren. De Zilverdag is met jaarlijks 20.000 bezoekers uit binnen- en buitenland het grootste culturele evenement in de regio. En de Nationale Zilverdag is niet alleen interessant en gezellig voor bezoekers, het is ook dé ontmoetingsplek voor branchegenoten. Ieder vakgebied heeft zijn eigen plek in de binnenstad. We nodigen goud- en zilversmeden en andere branchegenoten die willen deelnemen aan de Zilverdag van harte uit om zich aan te melden via www.zilverdag.nl.”

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation