Zo haal je het meeste uit je budget voor je bruiloft

De mooiste dag van je leven hoeft geen fortuin te kosten, ook met een kleiner budget kan je een perfecte bruiloft beleven. In dit artikel geven we je een paar tips & tricks om het budget aan te houden of zelfs te verkleinen!

Bruiloft vieren op één locatie


Een locatie afhuren is geen goedkoop grapje, maar veel (trouw)locaties bieden kortingen of andere voordeeltjes aan als je besluit de hele dag op één plek te vieren. Daarmee bedoelen we het feest, als je wilt trouwen in de kerk is het natuurlijk handig als je daarna naar een feestlocatie vertrekt. Hoewel sommige locaties juist kortingen aanbieden als ze het woord ‘trouwfeest’ horen, kan het ook averechts werken: soms is het voordeliger om een ‘feest’ te organiseren in plaats van een ‘bruiloft’.

Huwelijksreis naar verre landen


Als je het budget drastisch wilt of moet verlagen, denk er dan eens over om de huwelijksreis uit te stellen. Of kies een bestemming die iets dichterbij ligt dan het meest tropische eiland aan de andere kant van de wereld. Als je kiest voor de eerste optie, heb je langer de tijd om te sparen voor een mooie reis. Meerdere voordelen dus!

Vrienden en familie helpen op de bruiloft


Vraag ver van tevoren aan familie en goede vrienden of ze willen helpen bij bepaalde aspecten van de bruiloft. Ken je iemand die mooie foto’s kan maken of is er iemand die zich bezig houdt met videografie? Hun hulp kan je zien als een bruiloftscadeau, want met hier en daar een paar helpende handjes bespaar je veel geld.

De gastenlijst van de bruiloft


Als de woorden ‘budget’ en ‘gastenlijst’ in één zin vallen, weet je zeker dat er lastige keuzes gemaakt moeten worden. Een paar vragen kunnen je daarbij helpen: Heb jij of heeft je partner het laatste jaar contact gehad met deze gasten? Zou je ze uitnodigen voor een diner? Vind je het jammer als ze niet op je bruiloft zouden zijn? Is er iemand teleurgesteld als ze niet op de bruiloft komen? Als het antwoord op alle vragen ‘nee’ is, schrap je deze persoon van de gastenlijst. Zo zie je dat een paar simpele tips al kunnen zorgen voor minder grote uitgaven!

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation