Zo blijft je huwelijk fris en fruitig en romantisch

We hoeven niemand te vertellen dat een relatie of een huwelijk na een poosje niet meer zo spannend is als eerst. Je hebt elkaar op het toilet gezien en durft scheetjes en boertjes bij elkaar te laten. De romantiek is er wel af... Of toch niet? Met deze vijf tips blijft je huwelijk voelen alsof jullie nog maar net daten.

Zo blijft je huwelijk fris en fruitig en romantisch

Houd elkaars hand vast


Denk eens terug aan de tijd toen jullie elkaar nog maar net kenden. Je hield graag elkaars hand vast in het openbaar en misschien ook wel als jullie gewoon samen op de bank zaten. Het vasthouden van elkaars hand is één van de eerste dingen die je doet als je verliefd bent op iemand. Het is tevens ook het eerste dat niet meer gebeurt zodra de relatie al wat normaler wordt en de eerste verliefdheid voorbij is. Pak elkaar dus weer vaker bij de hand, dat roept het verliefde gevoel van eerst op.

Blijf met elkaar flirten in je huwelijk


Na een poosje is flirten niet echt meer ‘nodig’, omdat je elkaar al veroverd hebt. Toch is flirten wel heel erg nuttig, want zo blijf je bevestiging geven aan je partner dat je hem mooi en lief vindt en dat je bovendien graag intiem met hem wil zijn. Vergeten hoe je flirt? Werp een verleidelijke blik naar je partner of spreek gewoon eens uit hoe fijn je het vindt om seks met hem te hebben, wat je mooi vindt aan zijn lichaam of wat je fijn vindt aan de dingen die hij met je doet.

Zo blijft je huwelijk fris en fruitig en romantisch

Seks op andere plekken


Als je altijd alleen maar seks hebt in de slaapkamer, kan het een keer gaan vervelen. En iets dat je saai vindt, doe je steeds minder vaak. Probeer daarom af en toe op een andere plek dan de slaapkamer seks te hebben. Ga samen douchen of in bad, wijd de bank nog eens in of zoek het zelfs buitenshuis. Zo heb je weer spanning in je liefdesleven en direct een nieuw topic om mee te flirten de volgende keer.

Plan dates met je hubby


Het voelt misschien gek om een date te plannen met iemand die je elke dag ziet, maar daar ligt juist het knelpunt voor veel stelletjes. Ze doen niks leuks meer met elkaar, omdat ze elkaar toch elke dag thuis zien. Een veelgemaakte fout, al wordt ‘ie niet vaak bewust gemaakt. Maak daarom tijd voor elkaar vrij, net zoals je vroeger deed. Dit is jullie quality time. Geniet van elkaar. Telefoons weg!

Zo blijft je huwelijk fris en fruitig en romantisch

Geef zomaar-cadeautjes


Ook dit deed je in het begin van de relatie vaker dan na een paar jaar: cadeautjes geven. En dan niet alleen omdat iemand jarig is of vanwege een mooie prestatie of jullie jubileum. Geef eens een zomaar-cadeautje. Iets leuks om samen te doen of een mooi gebaar. Omdat je hem lief vindt, omdat je van hem houdt, omdat hij je gelukkig maakt. Allemaal hele mooie redenen!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation